«Шалені авторки»: Віра Агеєва та Ростислав Семків запускають відеопроєкт про письменниць

Літературознавці Віра Агеєва та Ростислав Семків запускають YouTube-канал «Шалені авторки», в якому говоритимуть про письменниць. 

Перший випуск циклу вийде 1 грудня.

 

«Говоритимуть про жіноче письмо, жіночі долі. Про те, чому все склалося саме так, про що писали жінки та чому саме про це. І як їм все вдавалося», — пише координаторка програми «Гендерна демократія» Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, співредакторка ресурсу «Гендер в деталях» Анна Довгопол.

 

«“Шалені авторки” - це YouTube-канал, де ми з Ростиславом Семковим говоримо про жінок, які досягли успіху в письменницькій кар'єрі. Це історії переважно з усього ХХ століття, коли жінки-авторки стали явищем, якого вже не можна не помітити», – розповідає Віра Агеєва.

«“Шалені авторки” - це YouTube-канал, де ми говоримо про найяскравіших авторок, феміністок із професоркою Києво-Могилянської академії Вірою Агеєвою. Просимо до розмови!», – зазначає Ростислав Семків.

 

Віра Агеєва — літературознавиця, літературна критикиня, професорка кафедри літературознавства Києво-Могилянської академії, лауреатка Шевченківської премії, членкиня журі премії «Книга року BBC».

Ростислав Семків — літературознавець, письменник, перекладач, доцент кафедри літературознавства Києво-Могилянської академії, директор видавництва “Смолоскип”.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна