НаУКМА у QS Emerging Europe & Central Asia (EECA) University Rankings 2022

4-й рік поспіль НаУКМА входить до регіонального рейтингу університетів Східної Європи і Центральної Азії, що розвиваються за версією QS (Quacquarelli Symonds) - QS Emerging Europe & Central Asia (EECA) University Rankings 2022. Рейтинг було опубліковано 15 грудня 2021 року.

 

Цього року НаУКМА зберіг у QS EECA University Rankings 2022 131-ю позицію серед 450-ти рейтингованих університетів регіону. НаУКМА виборов 7-му позицію серед 41-го українського університету, які потрапили до цьогорічного регіонального рейтингу.

 

Серед критеріїв, за якими QS EECA University Rankings 2022 оцінював результати діяльності університетів і визначав їхнє місце у рейтингу - відгуки академічних респондентів в межах всесвітнього опитування академічної спільноти, аналогічні відгуки роботодавців, співвідношення кількості викладачів і студентів університету, кількість публікацій на одного університетського викладача / дослівника, за останні 5 років, участь університету у міжнародних дослідницьких мережах і проектах; присутність в онлайн-мережі; кількість викладачів і дослідників з докторськими (PhD) ступенями, а також кількість залучених до академічного процесу певного університету іноземних студентів і викладачів.  

 

Нагадаємо, що цього року НаУКМА також було вперше рейтинговано у QS World University Rankings 2022.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна