Inside a Ukrainian war zone, another fight rages—for clean air: матеріали Сергія Коровайного - у National Geographic

Фотопроєкт про екологічну ситуацію в м. Маріуполь викладача Могилянської школи журналістики Сергія Коровайного опубліковано у виданні National Geographic. Це одне з найвідоміших медіа у світі, яке, зокрема, багато уваги приділяє проблемам екології та зміни клімату.

 

Mariupol Korovainyi 189 Mariupol Korovainyi 195 Mariupol Korovainyi 229

 

Сергій знімав історію про Маріуполь протягом трьох років. У цьому проєкті він сконцентрував увагу на проблемі індустріального забруднення навколишнього середовища в місті, боротьбі екоактивістів за чисте повітря, а також на житті звичайних мешканців Маріуполя поблизу двох металургійних гігантів - заводів ім. Ілліча та Азовсталі.

 

«Опублікувати свій проєкт у одному з найкращих медіа світу було мрією з моменту, коли в 2014 році я почав замислюватись над кар'єрою у фотожурналістиці. Це не вдавалось дуже довго, і руки відверто опускались. Але історія Маріуполя, з його заводами і узбережжями, проблемами, можливостями, і, передусім, людьми - сама по собі варта уваги. І я неймовірно вдячний всім героям і героїням, від жителів та екоактивістів до представників Метінвесту, що пускали мене до себе, розповідали історії і дозволяли переповідати їх світові», - поділився враженнями Сергій Коровайний.

 

Текст для статті у National Geographic написала Бет Гардінер – авторка книги "Choked: Life and Breath in the Age of Air Pollution."

Сергій Коровайний - викладач Могилянської школи журналістики, український фотограф-документаліст і портретист, який фокусується на тематиці екології та конфлікту.

 

Із матеріалами у National Geographic можна ознайомитися за покликанням.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна