Заява Наглядової ради НаУКМА щодо рішення МОН про оголошення конкурсу на зайняття посади президента НаУКМА

 

 

Наглядова рада НаУКМА як представник Міністерства освіти і науки України засуджує рішення МОН України про оголошенням нового конкурсу на зайняття посади президента НаУКМА.

 

28 січня 2022 року Організаційний комітет з проведення виборів президента НаУКМА встановив результат виборів на посаду президента НаУКМА і направив відповідну документацію до МОН України.

 

Закон визначає вичерпний перелік підстав для оголошення нового конкурсу на заміщення посади керівника закладу вищої освіти і не надає МОН України повноважень оцінювати рішення організаційного комітету щодо встановлення результату виборів і визначення переможця. 

 

Оприлюднене 2 лютого рішення МОН України про оголошення нового конкурсу на зайняття посади президента НаУКМА прийняте за межами його повноважень щодо державного контролю у сфері вищої освіти, а тому є очевидно протиправним. Такі дії посадових осіб МОН України є протиправним втручанням у вибори президента НаУКМА, порушують право університету на автономію та самоврядування і мають ознаки зловживання владою або службовим становищем. 

 

Наглядова рада НаУКМА вимагає від Міністерства освіти і науки України припинити порушення закону і невідкладно завершити усі процедури, пов’язані із підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна