Відкрите звернення Українського католицького університету на підтримку спільноти Києво-Могилянської Академії

Ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах у відкритому листі від імені УКУ висловив підтримку Могилянці і могилянцям у ситуації навколо виборів президента Академії. 

 

«Києво-Могилянська Академія є вільною і самоврядною спільнотою, яка ніколи не боялася плисти проти течії чи говорити незручну правду перед обличчям “сильних світу цього”. Вона справедливо відзначається своїми випускниками, академічною культурою, відданістю принципам академічної доброчесності, науковими здобутками і безкомпромісним служінням Україні навіть у найважчі часи. Могилянка для більшості громадян України є символом вільнодумства і патріотизму, а для більшості українських університетів – їхнім голосом на захист університетської автономії і академічної свободи. Тому доля Могилянки – не тільки справа її студентів, викладачів і працівників. Це – наша спільна справа!

 

Вважаємо неприпустимими дії Міністерства освіти про оголошення повторних виборів, якими вноситься розкол в могилянську спільноту, позбавляючи її права самостійно обрати очільника без будь-яких зовнішніх впливів. Вчергове наголошуємо керівництву нашої держави, що освітня і наукова спільнота України заслуговує і очікує таке врядування, що буде не ускладнювати, а полегшувати життя інноваторам і лідерам змін, сприяти їхньому розвитку і міжнародному престижу, а не займатися зведенням порахунків з неугодними; консолідувати, а не розколювати українське суспільство перед викликом серйозних загроз!», – йдеться у зверненні.

 

Могилянці висловлюють щиру вдячність спільноті Українського Католицького університету за підтримку!

 

Повний текст листа 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна