Могилянка модерує Hackathon EUSDR 2022

В рамках головування України у Стратегії ЄС для Дунайського регіону Міністерство розвитку громад та територій України у співпраці з МОН України та за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні оголошує проведення Транснаціонального Хакатону сталого розвитку Дунайського регіону для студентів та молоді (Hackathon EUSDR 2022).

 

Серед пріоритетів Hackathon EUSDR 2022 визначено створення умов для розвитку молоді та її інтеграції в проекти транснаціональної кооперації та сталого розвитку країн Дунайського регіону.

 

"Меморандум про співпрацю з МінРегіоном, підписаний у липні минулого року, наповнюється практичними діями. Hackathon EUSDR 2022 є нашим внеском в європейську інтеграцію. Це могилянський концепт, який наша команда у минулому році пілотувала під брендом Могилянського Відкритого Хакатону.

Як сам проєкт буде впливати на зміст заходів з головування України в EUSDR ми ще побачимо, але вже зараз могилянські студенти зможуть розпочати підготовку до участі в конкурсі, викладачі - долучитись до модерації заходів, а Могилянка отримати кошти, передбачені на організацію та проведення заходу", - розповідає учасник Організаційного Комітету Hackathon EUSDR 2022, керівник Центру енергоменеджменту НаУКМА Андрій Китаєв.

 

Hackathon EUSDR 2022 буде проходити на території 14 країн - учасниць Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону: Австрії, Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Німеччини, Угорщини, Румунії, Словаччини, Словенії, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Сербії, Молдови та України. До складу команд Hackathon EUSDR, крім трьох студентів, можуть увійти молоді викладачі (дослідники) віком до 35 років.

Сам Hackathon EUSDR буде проводитись в два етапи.

На етапі національного відбору будуть визначені кращі команди університетів EUSDR, які візьмуть участь у фіналі Hackathon EUSDR 2022, що проходитиме в Україні. У фіналі національного відбору Hackathon EUSDR2022 у Чернівцях в червні 2022 року серед кращих українських команд (дати та місце буде підтверджено остаточно протягом лютого), учасники, окрім презентації своїх проєктів, зможуть екскурсійно ознайомитись з кращими практиками сталого розвитку, у форматі нетворкінгу долучитись до партнерській мережі сталого розвитку України та взяти участь у ігровій симуляції з практичними кейсами муніципального розвитку.

 

У фінал Hackathon EUSDR 2022 у жовтні п.р. кращі команди університетів EUSDR розіграють командні та індивідуальні призи в номінаціях “Краща команда сталого розвитку EUSDR”, “Лідери сталого розвитку EUSDR” та “Креативні практики сталого розвитку EUSDR”.

 

Більше про Hackathon EUSDR 2022 та умови участі в ньому можна дізнатися під час вебінару "Hackathon EUSDR 2022, як драйвер розбудови інноваційної екосистеми сталого розвитку Дунайського регіону", що відбудеться 11 лютого 2022 р. об 11.00 на платформі Zoom.

 

Для участі у вебінарі необхідно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/fnMUWsc3qMVB4tF86,

 

Проєкт відкритий для співпраці з університетами, студентами, дослідниками, експертами та, звичайно, бізнесом.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна