Віктор Карамушка — у складі Делегації України для роботи в 55-й сесії Міжурядової комісії зі зміни клімату

Завідувача кафедри екології НаУКМА, кандидата біологічних наук Віктора Карамушку включено до складу Делегації України для роботи в 55-й сесії Міжурядової комісії зі зміни клімату. 

 

До складу Делегації України ввійшли також такі експерти з питань клімату, як Світлана Краковська, Юрій Ільїн, Юрій Набиванець, Віра Балабух, Наталія Осадча, Михайло Чиженко, Андрій Демиденко, Алла Ачасова, Людмила Кузьмич та Оксана Кисіль.

 

«Наразі Міжурядова група експертів із питань змін клімату (МГЕЗК, Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) готує вже Шосту оціночну доповідь. З 14 до 25 лютого 2022 року відбудеться п’ятдесят п’ята сесія Міжурядової групи експертів із питань зміни клімату та дванадцята сесія Робочої групи II (WGII-12). Внесок цієї Групи до Шостої оціночної доповіді – підготовка блоку “Зміна клімату 2022: впливи, адаптація та вразливість” (CLIMATE CHANGE 2022: IMPACTS, ADAPTATION AND VULNERABILITY, 3640 сторінок (!).

Під час роботи запланованих сесій очікується затвердження Резюме для розробників політики та прийняття основної науково-технічної оцінки.

В роботі сесії візьмуть участь делегації держав-Сторін Конвенції про зміну клімату.

До складу Делегації України входить 11 осіб, які представляють урядовий, академічний та громадський сектори нашого суспільства.

 

Шостий оціночний звіт із питань змін клімату визначатиме політику і практику країн у галузі протидії та адаптації до змін клімату на найближчі роки і в стратегічній перспективі. Зміна клімату – один із найбільших викликів для планети і один із найбільших ринків (порядок витрат – трильйони доларів).

Участь України в кліматичному співробітництві принципово важлива як в контексті того, що нас чекає в умовах зміни клімату, так і контексті того, що це нам коштуватиме», – зазначив Віктор Карамушка.

 

Міжурядова комісія з питань змін клімату (МГЕЗК, Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) — група, створена 1988 року спільно зі Всесвітньою метеорологічною організацією і Програмою з навколишнього середовища ООН для оцінки наукової інформації, яка стосується зміни клімату й формулювання реальних стратегій реагування на ці зміни.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна