Герман Ван Ромпей отримав звання «Почесний професор НаУКМА»

Вчена рада НаУКМА присудила звання «Почесний професор НаУКМА» Герману Ван Ромпею – відомому бельгійському політику, голові Європейської ради (2010—2014), колишньому прем'єр-міністру Бельгії (з грудня 2008 до листопада 2009).

Про це йдеться в ухвалі від 19 травня 2022 року.

 

Герман Ван Ромпей (Herman Van Rompuy) – професор університету Лувенського католицького університету (Université Catholique de Louvain), запрошений професор (Visiting Professor) Коледжу Європи у Брюгге (Європейський відділ міждисциплінарних досліджень), а також президент Адміністративної ради Коледжу Європи в кампусі Брюгге.

З 2018 року – президент Міжнародного центру європейської освіти (CIFE).

Герман Ван Ромпей є лауреатом багатьох премій, зокрема Нобелівської премії миру й Міжнародної премії Карла Аахена за вклад у розвиток Європейського Союзу.

 

Центр європейських гуманітарних студій і кафедра політології НаУКМА у співпраці з Лувенським Університетом в Бельгії розробили сертифікатну програму з європейських студій, розраховану на студентів магістерських програм (незалежно від фаху), які цікавляться темою європейської інтеграції, прагнуть ознайомитись із особливостями політичних і економічних відносин між акторами та інститутами в Європі (на місцевому, національному та регіональному рівні), дізнатись про вплив інтеграційних процесів на владні відносини, урядування, політичні інститути, а також поглибити знання про політичну природу Європейського Союзу та його політики у різних сферах. Навчання стартуватиме у вересні 2022 р.

 

Зважаючи на ситуацію в Україні і актуальну потребу у фахівцях з європейської інтеграції, які володітимуть сучасними знаннями, отриманими безпосередньо від вчених і політиків з України і країн ЄС, слухачі сертифікатної програми отримають фінансову підтримку на період навчання.

Також студентам буде надано доступ до користування найновішими працями європейських політиків і вчених, ті хто перебуватиме в Україні, зможуть отримати паперові версії двох книжок, які НВО «Дух і Літера» люб’язно погодилось надіслати поштою або передати особисто.

Запис на сертифікатну програму здійснює кафедра політології.

Вибір навчальних дисциплін відбуватиметься 6-15 червня у САЗ.

У рамках програми професор Герман Ван Ромпей прочитає лекцію онлайн для студентів і викладачів НаУКМА 13 червня о 12.00 за Києвом.

  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна