Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 4455

Конференція аналітичних спільнот «Освіта: кроссекторальне обговорення візій післявоєнного розвитку галузі»

11 08 2022«Війна відкриває вікно можливостей, і щоб вповні їх використати, ми маємо дійти консенсусу щодо візії майбутніх реформ у освітній галузі, сформулювати і обговорити її у експертному середовищі. Це дасть змогу перетворити концепт на конкретні політики і закони» — Михайло Винницький, доцент кафедри соціології КМА.

 

Третя конференція із серії візійних конференцій аналітичних спільнот, організована спільно НаУКМА та УКУ, відбулася сьогодні і мала на меті започаткувати експертне обговорення візій повоєнного розвитку освітньої сфери. Вона стала логічним — але більш сфокусованим — продовженням дискусії, розпочатої першими двома конференціями.

 

Війна як каталізатор і навіть спонука реформ; сотні тисяч людей, які зараз отримують безпосередній (хоч і вимушений переважно) досвід навчання за кордоном; необхідність конкурувати у глобальному контексті з закордонними освітніми системами — все це фактори «позитивного тиску» на освітню систему, які мають вплинути на її глибоке і повсюдне оновлення.

 

Тому експерти у своїх обговореннях зачепили дуже широке коло проблем: від місії та ролі сучасного університету — до автономії ЗВО; від шкільної освіти — до спеціалізованої та навчання впродовж життя.

 

Обговорення тривало у чотирьох секціях:

 

  • Реформування школи у контексті децентралізації
  • Університет як суспільний інститут
  • Університет – джерело людського капіталу для ключових галузей держави
  • Освіта впродовж життя

 

Підсумки роботи у секціях, а також фото і повне відео конференції будуть оприлюднені у соціальних мережах засновників Платформи.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна