Дух свободи: інтелектуально-музичний вечір до ювілею Сковороди

Запрошуємо 9 грудня о 18:00 відвідати інтелектуально-музичний вечір до 300-річчя з дня народження філософа Григорія Сковороди, який відбудеться у просторі ПЕН у Києві.

 

Подія складатиметься з двох частин.

 

У першій — відомий український філософ, письменник, професор кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА Тарас Лютий прочитає лекцію в межах попередньої презентації його книжки «Сковорода. Самовладання».

 

Григорій Сковорода (1722–1794) посідає особливе місце в історії України, позаяк є свідком поступової втрати Гетьманщиною автономії та її перетворення на провінцію в умовах експансії Російської імперії. Подібні процеси залишали мало шансів для розвитку людини не лише в політичній, а й у культурній сфері. За таких умов інтелектуальна місія Сковороди полягала у створенні філософського проєкту формування особистості, розрахованого на тих, хто готовий до самовладного існування. Ідея самовладання Сковороди виростає з учення про самопізнання та споріднену працю. Адже кожна особа здатна розпізнати отримані від Бога таланти, знайти себе у світі, самореалізуватися та здобути щастя.

 

 

У другій частині заходу кобзар Тарас Компаніченко представить аудиторії поезію і музику доби Григорія Сковороди — насамперед пісні зі збірки філософа «Сад божественних пісень».

 

Захід відбудеться наживо у просторі ПЕН на Подолі за адресою: вул. Лук’янівська, 14-а.

 

Умовою участі є благодійний внесок, мінімальна сума — 100 грн.

 

У межах цієї події організатори допомагають розвідникам окремої 241-ї бригади сил ТрО Збройних сил України, в якій служить Тарас Компаніченко, завершити збір коштів на авто для розвідки та розпочати збір для потреб зв’язківців, що винайшли сучасну систему комунікації.

 

Реквізити карток для внесків:

 

4731185630921010 (Тарас Компаніченко, ПриватБанк)

 

4441114419206642 (МоноБанк)

 

Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну онлайн-форму для відвідування події

 

Підтвердження реєстрації надійде всім зареєстрованим учасникам в окремому листі від організаторів (будь ласка, уважно перевіряйте папку зі спамом).

 

У разі повітряної тривоги всі учасники події зможуть пройти до укриття на нижньому поверсі будівлі.

 

Контакт: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна