Юрій Полюхович — новий посол України в Перу

Випускник НаУКМА Юрій Полюхович призначений на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Перу. Відповідний указ про призначення підписаний Президентом України 23 грудня 2022 року. 

 

 

Юрій Полюхович — випускник магістерської програми «Історія» НаУКМА (2003). Закінчив аспірантуру КНУ ім. Тараса Шевченка (2012). Надалі вчився та працював у США та Мексиці. 

 

 

Юрій є науковцем, який уперше дешифрував ієрограф майя алай. Окрім англійської мови, вільно володіє іспанською та класичною чолті. 

 

 

З 2014 до 2016 року Юрій був радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію «Українська науково-дослідна фундація». 11 вересня 2019 року призначений на посаду першого заступника Міністра освіти і науки України. З 10 до 25 березня 2020 року був виконувачем обов’язків міністра освіти і науки України. 

 

Києво-Могилянська академія надзвичайно пишається таким важливим досягненням випускника. Підтримуємо та бажаємо натхнення у справі розбудови міжнародної підтримки України! 

 

Нагадаємо, ще дві випускниці Могилянки обіймають такі ж високі посади: Оксана Маркарова є Надзвичайним та Повноважним Послом України у Сполучених Штатах Америки, а Юлія Ковалів працює Надзвичайним та Повноважним Послом України в Канаді.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна