«Хочеться не спостерігати історію, а бути її частиною» — інтерв’ю Маргарити Рівчаченко

Випускниця Могилянської школи журналістики (2020, магістр), українська журналістка, медіаменеджерка, а від лютого 2022 року — військовослужбовиця, Маргарита Рівчаченко дала інтерв’ю для відомого медіа-проєкту Ukraїner.

 

Це інтерв’ю із циклу розмов «Стилет чи стилос» — про жінок на війні, «військовий туризм», значення української мови та боротьбу з вірою в «рускій мір».

 

До повномасштабного російського вторгнення Маргарита працювала журналісткою в різних виданнях, медіаменеджеркою в Інституті розвитку регіональної преси (2018—2019); комунікаційною менеджеркою Міністерства охорони здоров'я України та руху «Марш за Київ». Від 2020 була прессекретаркою депутата Верховної Ради України.

 

24 лютого 2022 року вступила до лав ТрО Києва. Пройшла курс домедичної підготовки.

 

Нині дівчина пресофіцерка ЗСУ з позивним «Афіна» і бойова медикиня.

 

В інтерв’ю Маргарита Рівчаченко зізнається: «Хочеться не спостерігати історію, а бути її частиною. Це якась дуже егоїстична штука з дитинства, коли ти читаєш Жуля Верна і тобі хочеться знайти якусь героїню, щоб бути схожою на неї, а всі героїні — це якась бідна панночка, яка падає в «об’ятія» якогось супермена. Мені завжди хотілося бути героєм якоїсь історії і зараз в мене є ця можливість».

 

Розмова з Маргаритою повністю.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна