Відбувся семінар ACREC «Про зниження корупційних ризиків в інфраструктурних проєктах післявоєнної відбудови»

14–15 лютого 2023 року Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції (ACREC) провів 2-денний віртуальний семінар «Про зниження корупційних ризиків в інфраструктурних проєктах післявоєнної відбудови». Зустріч була організована спільно з програмою Прінстонського університету «Інновації для успішних суспільств» та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».


Оксана Нестеренко, виконавча директорка ACREC, відкрила зустріч, метою якої було залучення допомоги ACREC в розробленні нових навчальних програм для українських комплаєнс-офіцерів, громадського суспільства, високопосадовців та членів громади для запобігання корупції в інфраструктурі.


Річард Мессік, радник з правового розвитку та антикорупції, який надає консультації щодо ризиків корупції та антикорупційних інновацій, вів дискусію у якості старшого експерта ACREC. Спираючись на свій досвід розробки подібних курсів, як старшого співробітника Світового банку та консультанта ООН і Ради Європи, він висловив спостереження щодо того, як контролювати планування, визначення пріоритетів, бюджетування, закупівлі та реалізацію. Він вказав на аналіз ключових зацікавлених сторін і приклади з інших країн.

 


Віртуальний семінар зібрав 45 учасників, серед яких були представники Міністерства Розвитку Громад та ТериторійМіністерства інфраструктури УкраїниУкравтодору та Національного агентства з питань запобігання корупції — НАЗК, а також експерти RISE UkraineTransparency International Ukraine, програма Проєкту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні USAID_ВзаємоДія»Міжнародний фонд «Відродження»OECDWorld Bank Ukraine та інші організації.


Учасники мали змогу висловити свої думки щодо вищезазначених питань, а також щодо дизайну навчальних програм.


У ході дискусії, зокрема, було акцентовано увагу на необхідності напрацювання методології оцінювання збитків, визначення пріоритетів і видачі дозволів.


ACREC використовуватиме спостереження учасників, запропоновані для вдосконалення дизайну навчального плану, під час впровадження нових навчальних програм упродовж літа та осені 2023 року.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна