Пам’яті могилянців, які загинули під час російсько-української війни

24 лютого 2023 року виповнюється рік повномасштабного вторгнення росії до України.

 

Цей рік був часом жорстоких бойових дій, знищення мирних населених пунктів, масштабних руйнувань. Цей рік був періодом болю і втрат.

 

Та водночас це був рік небувалої мужності, єдності й самовідданості, які продемонстрували українці. Це був рік перемог — на полі бою, на дипломатичному та інформаційному фронтах. Перемоги над власними страхами, безнадією і відчаєм.

 

За цей рік ми гостріше усвідомили нашу особисту відповідальність — за близьких, країну.

За Могилянку.

 

365 днів Могилянка воює — у теробороні, у підрозділах ЗСУ. Могилянка волонтерить, ініціює та втілює десятки проєктів, які наближають нас до перемоги. Могилянка вчиться та викладає, не даючи війні змінити свою суть і призначення.

 

Могилянська спільнота, як і весь український народ, несе на цій війні непоправні втрати.

 

За рік повномасштабної війни, захищаючи наше майбутнє, загинули наші студенти

 

 

Даниїл Євтушенко («Філософія», ФГН), Гліб Іванов («Політологія», ФСНСТ), Валентин Дем’яненко («Менеджмент», ФЕН)

 

та випускники

 

Євген Олефіренко (БП «Історія», ФГН і Києво-Могилянська школа врядування ім. Андрія Мелешевича), Микола Рачок (БП «Філологія. Українська мова і література», МП «Філологія. Теорія, історія літератури та компаративістика», ФГН), Василь Мельничук (БП «Програмна інженерія», МП «Програмне забезпечення автоматизованих систем», ФІ), Павло Причепа (БП і МП «Екологія», ФПрН), Біжан Шаропов (БП і МП «Біологія», ФПрН).

 

Раніше, 2016 року, у ході російсько-української війни загинув студент першого набору відродженої Києво-Могилянської академії, випускник ФГН Богдан Радченко.

 

Ми пам’ятаємо й шануємо подвиг кожного.

 

Ми продовжуємо боротися задля перемоги. Продовжуємо боротися, щоб збудувати ту країну, про яку мріяли хлопці і за яку вони загинули.

 

Світла пам’ять захисникам України. Ніколи не забудемо...

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна