«Невидані дипломи»: студенти Могилянки за кордоном організовують виставку пам’яті

unissueddiplomas 1

unissueddiplomas 1
unissueddiplomas 2
unissueddiplomas 2
Студенти Києво-Могилянської академії презентували за кордоном проєкт

«Невидані дипломи» — виставку дипломів студентів, які загинули під час повномасштабної війни, так і не ставши випускниками.

 

Відкриття відбулося 24 лютого, у річницю початку повномасштабної російської агресії.

 

«Невидані дипломи» — це історії 36 українських студентів, які загинули від рук російських окупантів за рік повномасштабного вторгнення.

 

Серед героїв виставки — студенти Києво-Могилянської академії: Даниїл Євтушенко, Гліб Іванов, Валентин Дем’яненко.

 

Проєкт ініціювали студенти НаУКМА, які навчаються за програмою обміну в університеті Торонто, та українсько-канадська спілка студентів, аби вшанувати пам’ять загиблих студентів і нагадати світу, що війна триває досі.

 

Виставка триватиме до 11 березня. За цей час проєкт презентують у понад 40 університетах 22 країн світу, з-поміж яких Канада, США, Велика Британія та інші країни Європи, Японія, ОАЕ, Індія, Австралія.

 

Марія Глитень, студентка НаУКМА й координаторка виставки в США (Мідвіль, штат Пенсильванія) розповідає: «Чесно кажучи, було тяжко бачити знайомі обличчя на невиданих дипломах та розуміти, що цих людей ти більше ніколи не побачиш. Проте відчуття обов’язку перед героями було сильнішим. Ми мусимо говорити про злочини, які вчиняє держава-терорист і нагадувати людям про шляхи, як вони можуть долучитись і допомогти сім‘ям загиблих та тим, хто все ще на передовій».

 

У межах проєкту також започаткована благодійна ініціатива «Студенти для студентів-захисників» для збору 10 тисяч канадських доларів на медичне знаряддя та три дрони DJI Mavic 3. Їх планують відправити студентам, які захищають Україну на передовій.

 

Долучитися до збору.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна