Дар’я Плахотна стала лавреаткою Студентського Стипендіального Фонду Юлії Корман для дівчат в ІТ

Студентка Факультету інформатики НаУКМА Дар’я Плахотна (бп «Комп’ютерні науки») виборола стипендію Фонду Юлії Корман для дівчат в ІТ, яка надається студенткам із метою заохочення високих показників у навчальній та науковій діяльності.

 

Студентський Стипендіальний Фонд засновано з коштів цільової благодійної допомоги, залученої від випускниці КМА Юлії Корман. Перемога в конкурсі Фонду передбачає систематичну фінансову підтримку лавреатки.

 

З-поміж ключових вимог для аплікантів — навчання на контрактній формі другого року бакалаврської програми ФІ; найвищі показники в навчальній та науковій діяльності за попередній навчальний рік.

 

Цьогорічна стипендіатка Дар’я Плахотна має рейтинг 95,67 балів, що є найкращим показником серед усіх студентів другого року контрактної форми навчання. Ще за навчання в школі Дар’я щороку відвідувала олімпіади міського та обласного рівнів, написала та захистила на найвищі бали дві курсові роботи з фізики та геометрії. На першому курсі додатково проходила курси з програмування на міжнародних платформах. Є учасницею Фреш-матгуртку та вмотивована брати активну участь у науковій діяльності університету.

 

 

«Я хочу висловити велику подяку Юлії Корман за створення Стипендіального Фонду. Це є великим кроком до того, щоб дати дівчатам можливість реалізувати свої амбіції та досягати успіху у своїх кар’єрних зусиллях у цей надскладний час. Отримана стипендія допоможе мені здійснити свої мрії та досягти поставлених цілей у сфері IT.

 

Для мене перемога в цьому конкурсі стала першим великим досягненням в галузі комп’ютерних наук, адже вступаючи до НаУКМА я не мала навичок у сфері IT. Завдяки великій мотивації вчитися та співпраці з викладачами я зробила перший крок до своєї мрії реалізувати себе в цьому напрямку. Окрема подяка складу деканату ФІ за віру в мене. Я зроблю все можливе, щоб виправдати цю довіру».

 

Вітаємо Дар’ю з перемогою!

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна