Відійшов у вічність професор Роман Цибрівський

Cybriwsky 03Cybriwsky 02

24 березня 2023 року пішов із життя відомий американський урбаніст українського походження, давній друг і викладач Могилянки, професор Роман Цибрівський (університет Темпл, США).

 

Пан Роман більше 10 років тому викладав на кафедрі соціології НаУКМА, читав курс із соціології міста в межах програми ім. Фулбрайта. Був членом редколегії кафедрального журналу, рецензував статті до цього видання. Читав гостьові лекції та викладав на літній школі НаУКМА з урбаністики. Був добрим другом Центру урбаністичних студій НаУКМА (2016-2018), брав участь в обговоренні концепцій збірників «Урбаністичні студії».

 

Пан Роман так полюбив Україну, Київ і Могилянку, що 2013 року приїхав із власної ініціативи співвикладати курс для магістрів Gender and Urban Space, пізніше був активним учасником Євромайдану.  

 

Професор Цибрівський написав низку книг про Україну — про українців та їхнє життя, про Київ, про річку Дніпро:

 

The Ukrainian Panorama: Dispatches from the Road about People, Places, Progress, and Problems
Kyiv, Ukraine: The City of Domes and Demons from the Collapse of Socialism to the Mass Uprising of 2013-2014
Along Ukraine's River 

 

Студенти Могилянки дуже любили пана Романа, з деякими він спілкувався протягом багатьох років після викладання. Його віддана, щира, беззастережна підтримка допомагали університету здійснювати свою місію, ставати кращим, якіснішим, сучаснішим.
 

Спільнота Києво-Могилянської академії висловлює щирі співчуття родині, близьким, колегам Романа. З безмежною повагою і вдячністю ми будемо зберігати в стінах університету пам'ять про пана Романа, який так багато зробив для Могилянки і могилянців.  

 

Вічна і світла пам'ять!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна