Онлайн-лекторій для професійного розвитку педагогів м. Дніпра

Києво-Могилянська академія спільно із Центром професійного розвитку «Освітня траєкторія» організовують фаховий курс онлайн-лекцій для вчителів м. Дніпра.

 

Курс розпочинається 6 квітня.

 

Педагоги м. Дніпра матимуть можливість відвідати близько 40 лекцій різної тематики.

 

Викладачі Могилянки активно долучились до просвітницького проєкту, основною метою якого є відновлення синергії між закладами загальної середньої освіти та вишами.

 

Денис Азаров

перший віцепрезидент НаУКМА, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального та кримінального процесуального права НаУКМА

 

«Загалом, школа та університет наразі значною мірою відірвані одне від одного, вони не діють як частини цілісної та злагодженої системи. Вони далеко не завжди прямують до спільної мети, яка може губитися серед освітянської формалістики. Нам би хотілося, аби школа та університет спільно створювали можливості для формування й розвитку вільної, творчої особистості, здатної адаптуватися до мінливого сьогодення. Таке стане можливим лише за партнерських відносин, які ми прагнемо розвивати».

 

Людмила Бондаренко

заступниця директора Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради

 

«Освіта впродовж життя — чи не найактуальніша теза сьогодення. Для педагога — це сутність його професійного успіху. Вчитель сьогодні, як ніколи, впливає на майбутнє українського суспільства та держави. Тому синергія вчительства Дніпра із Києво-Могилянською академією удосконалить професійні навички вчителя для формування високоосвіченої, національно свідомої, чесної, небайдужої, творчої особистості, здатної незалежно мислити й відповідально діяти згідно із принципами добра та справедливості, для розвитку відкритого й демократичного суспільства. Саме цій меті відповідає спільний проєкт «Освітньої траєкторії» та Києво-Могилянської академії».

 

Геннадій Зубко

колишній міністр регіонального розвитку, випускник НаУКМА

 

«Символічно, що проєкт «Школа та Університет: відновлення синергії» для освітян став першим потужним проєктом в рамках Школи професійної та неперервної освіти, яку сьогодні створює КМА. Вчителі з Дніпра та Житомира отримають комплекс абсолютно нових знань, який відкриється в циклі тематичних лекцій викладачів Києво-Могилянської академії в рамках курсу. Це і правдиве прочитання історії, нові факти і свідчення, розуміння сучасних викликів, нові інструменти викладання та комунікації з учнями, інформаційні технології та кібергігієна. Це можливість для вчителів отримати нові інструменти викладання в середній школі, побудувати ефективну комунікацію з учнями, розширити власний світогляд. Проєкт «Школа та Університет: відновлення синергії» — крок до побудови містка між закладами середньої освіти та ВНЗ, щоб забезпечити неперервність освітнього процесу й вивести його на абсолютно новий рівень».

 

Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради — це освітній простір, який сприяє вдосконаленню професійних компетентностей вчителів шкіл м. Дніпра.

 

Дізнатися більше про лекції

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна