На війні загинув студент Могилянки Іван Рибитва

Спільнота Києво-Могилянської академії продовжує нести непоправні втрати...

7 квітня 2023 року у місті Бахмут в бою загинув студент НаУКМА Іван «Фізик» Рибитва. Щирий, світлий і невимовно сильний 19-річний воїн. 

 

Після початку повномасштабного вторгнення Іван взяв академвідпустку з 1-го курсу спеціальності «Фізика» в Могилянці та пішов добровольцем у ДФТГ. Після звільнення Київщини, вийшов з ДФТГ, рік сумлінно готувався та вчився, успішно пройшов відбір у 3-тю Окрему Штурмову Бригаду, у січні 2023 доєднався до лав Збройних Сил. Пройшов навчання в Британії. 

 

На початку квітня Іван із побратимами стали на підсилення 1-го механізованого батальйону в боях за Бахмут. 7 квітня, прийнявши бій, надаючи першу допомогу побратиму та евакуюючи його з поля бою, Іван потрапив під снайперський вогонь та дістав смертельне поранення в шию. 

 

 

Він був мужнім і мудрим, неймовірно розумним. З дитинства займався спортом, водночас завжди шукав себе творчо. Рік навчався на філософії, обожнював стародавню історію та прочитав немислиму кількість книжок. Любив природу, Карпати, мріяв після війни створити хутір у Черкаській області. Обожнював свою собаку Найду. Щиро любив батьків, сестру, брата. Він знайшов себе воїном. На початку вторгнення в нього не було жодного сумніву, що він має робити. Він став на наш захист.

 

Уся Могилянська спільнота скорбить разом із рідними, близькими, друзями Івана.

 

Слава Герою.

Світла та вічна пам’ять...

 

Прощання з Іваном Рибитвою відбудеться у четвер (завтра) 13 квітня о 10:00 годині. 

 

Місце:

1-й плац Києво-Могилянської Академії. Вхід через браму з Контрактової площі, навпроти Гостинного двору.

Точка на мапі

 

Родина Івана просить усіх, хто знав його або знає його рідних, прийти щоб проститися та віддати належну шану Герою, бути з ним до кінця. 

 

Почесне поховання відбудеться опісля прощання на військовому полі Міського (Берковецького) кладовища.

Адреса: Стеценка, 18 (поле «42»).

 

На похованні може бути присутній кожен, хто має бажання і змогу. Якщо потрібна допомога, щоб дістатися до кладовища, прохання повідомити про це (контакт нижче).

Просимо приносити на прощання та на поховання лише живі (!) квіти та свічки. 

 

Родина не потребує фінансової підтримки. Натомість, її потребує військо, в якому мав честь служити Іван. «Ми хочемо помсти. Ми хочемо, щоб наша відповідь тим, хто винен у його смерті та смертях інших українських героїв, була гідною їхньої світлої пам’яті.»

Підтримати прагнення родини можна, надіславши будь-яку суму: 

 

Монобанка

•  номер карти: 5375411205374353

•  приват: 4149629361373129 (Рибитва Микола, брат)

 

Усі зібрані гроші підуть на допомогу бійцям Сил Оборони.

 

Просимо також поставитися з розумінням і не турбувати родину зараз. За потреби ви можете звернутися до брата, Миколи, також могилянця: 0638801710 (телефон або сигнал).

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна