У Музеї НаУКМА відбудеться презентація книжки “Життя і творчість Леся Курбаса”.

5 вересня 2012 року о 17 год. її представлять колеги з ЛНУ ім. Івана Франка та видавництва “Літопис”

coverВидання, присвячене 125-річчю від дня народження Леся Курбаса, побачило світ за підтримки Львівської міської ради та сприяння Львівської та Харківської обласних державних адміністрацій.

“Життя і творчість Леся Курбаса” – книжка про творчий і життєвий шлях найвидатнішого українського режисера першої третини ХХ ст. Леся Курбаса. У книжці свідомо поєднано рецепції українських театрознавців старшого, середнього та молодого покоління для всебічного висвітлення особливої філософії театру Леся Курбаса в європейському просторі, творчу методу виховання актора й режисера в українському просторі. Авторами статей є театрознавці Львова, Києва, Харкова, зокрема: Лариса Брюховецька, Ростислав Пилипчук, Раїса Скалій, Наталія Владимирова, Галина Миленька, Неллі Корнієнко, Микола Сулима, Микола Лабінський, Надія Мірошниченко, Галина Дутчак та ін. Книжка “Життя і творчість Леся Курбаса” складається з шести розділів: Траєкторія долі; Європейський простір; Український простір; Педагогіка “Березоля”; Документи і матеріали; Світлини життя і творчості – і перед кожним з них стоїть ім’я: Лесь Курбас. Деякі статті, матеріали і документи публікуються вперше.

Упорядник та науковий редактор – професор Львівської національного університету ім. І. Франка, Народний артист України Богдан Козак.

Книжка може слугувати посібником для вивчення історії українського театру ХХ ст., зокрема його авангардних пошуків. Як науково-популярне видання, вона зацікавить велике коло шанувальників театру, науковців, театрознавців, культурологів, студентів вищих гуманітарних навчальних закладів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна