Проєкт Сергія Поліщука «Могилянці на війні»

Повномасштабне російське вторгнення дало поштовх цілій низці могилянських проєктів та ініціатив. Як і вся країна, студенти, викладачі, випускники Могилянки воюють, волонтерять, донатять...

 

Викладач Могилянської школи журналістики Сергій Поліщук поставив собі за мету задокументувати «могилянський» спротив збройній російській агресії й відобразити його через живі історії наших колег, які воюють. Так виник проєкт «Могилянці на війні» — зафіксовані у відео розповіді людей, які разом із сотнями тисяч інших українців на наших очах творять нову, одну з найгероїчніших сторінок історії держави.

 

«Я вирішив запустити волонтерський відеопроєкт «Могилянці на війні», в якому буду записувати і публікувати інтерв’ю з випускниками, студентами та викладачами НаУКМА, які пішли на фронт, — говорить Сергій Поліщук. — Моя мета — записати в історію Академії, а ширше — України, імена могилянців, хлопців і дівчат, які зробили свій вибір стати на захист України, розкрити їхні особистості, мотивацію».

 

Оприлюднено вже два перших відео проєкту.

 

Один із епізодів присвячений Іллі Євлашу, випускнику Могилянської школи журналістики, нині — пресофіцеру, начальнику пресслужби ОСУВ «Хортиця».

Від студента Могилянки до військового пресофіцера

 

Героєм другого епізоду став Олександр Костюк, директор інформаційно-обчислювального центру НаУКМА, випускник програми Executive MBA Києво-Могилянської бізнес-школи. З 24 лютого 2022 року Олександр став на захист України в складі 130-го батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ.

Підрив на міні змусив повернутися з передової

 

Також автор проєкту потребує допомоги могилянців у отриманні інформації. Тож якщо у вас є контакти наших студентів, випускників і викладачів, які перебувають на фронті чи повернулися з війни, можна сконтактувати безпосередньо із Сергієм: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Інтерв’ю автор записує як офлайн, так і в онлайн форматі за попередньою згодою респондента.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна