Могилянка ввійшла до п’ятірки кращих IT-вишів України

Києво-Могилянська академія визнана однією з п’яти кращих навчальних закладів України, у яких можна здобути IT-спеціальність, згідно із рейтингом IT-вишів 2023 року, оприлюдненим порталом DOU.

 

Університети оцінювали за трьома критеріями: рівень зарплатні випускників, їхнє знання англійської мови та враження від навчання.

 

Позицію ЗВО було визначено за кожним з цих критеріїв, а фінальний результат розраховано на підставі сумарного рейтингу за всіма показниками.

 

В опитуванні брали участь нинішні студенти, які вже працюють чи планують працювати в IT, а також фахівці, що закінчили виш не менше ніж п’ять років тому (для визначення готовності рекомендувати університет) або віком до 28 років (для розрахунку середньої зарплатні та рівня володіння англійською мовою).

 

Так, за даними дослідження, випускники Факультету інформатики НаУКМА можуть претендувати на зарплату в розмірі $2650. Крім того, студенти та випускники дуже високо оцінили навчання в Могилянці: їхня готовність рекомендувати альма-матер становить 8,7 бала з 10. Також учасники опитування з Могилянки добре знають англійську — 79% оцінили свій рівень як Upper Intermediate чи Advanced.

 

З-поміж найкорисніших навичок, набутих в університеті, студенти та випускники називають вміння працювати з інформацією (73%) та працювати в команді (58%). 67% цінують спільноту друзів та однодумців, яка тут формується.

 

Загалом дослідження проводилось серед 23 українських університетів, які випускають найбільше фахівців для ІТ-сфери.

 

Перше місце посів Український католицький університет. Друге — Харківський національний економічний університет імені Кузнеця. 

 

До першої п’ятірки з київських вишів, крім НаУКМА, потрапив також Національний університет імені Тараса Шевченка.

 

Нагадаємо, 27 травня в НаУКМА відбудеться День відкритих дверей. Не пропустіть нагоду дізнатися більше про омріяний університет і зустріти талановитих представників нашої спільноти.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна