Understanding Russia’s Actions in Ukraine as the Crime of Genocide — стаття викладачів ФПвН в Oxford Academic

Днями в Журналі міжнародного кримінального правосуддя (Journal of International Criminal Justice) видавництва Оксфордського університету опублікована стаття, яка є результатом роботи викладачів Факультету правничих наук Могилянки — Understanding Russia’s Actions in Ukraine as the Crime of Genocide.

 

Автори статті: Денис Азаров, Дмитро Коваль, Ґаяне Нуріджанян і Володимир Венгер.

 

Ця робота присвячена дослідженню грубих порушень міжнародного гуманітарного права та прав людини, пов’язаних із загостренням воєнної ситуації в контексті нової хвилі російської агресії проти України, що почалася 24 лютого 2022 року.

 

Автори наводять аргументи існування геноцидного наміру, що стоїть за не пов’язаними, здавалося б, між собою злочинами, скоєними збройними силами російської федерації по всій Україні, а також аналізують очевидні акти геноциду, зокрема вбивства; заподіяння тяжких тілесних або психічних ушкоджень; примусове переміщення українських дітей до Росії, свідоме створення умов життя, спрямованих на фізичне знищення українців. Вони наголошують, що ці заборонені дії спрямовані саме на знищення української нації, особливо з огляду на їх характер та масштабність.

 

Крім того, в статті ґрунтовно розглянуто мову та псевдоісторичні посилання, які керівництво росії використовує для виправдання вторгнення в Україну, і наведено докази того, що ці заяви та висловлення є свідченням наявності геноцидних задумів рф, так само, як і систематичне знищення культурного спадку України.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна