Випуск учасників навчальної програми «Трансформація ЗСУ»

Днями в Києво-Могилянській бізнес-школі відбувся випуск учасників навчальної програми «Трансформація ЗСУ», створеної на базі Києво-Могилянської бізнес-школи у співпраці з Могилянською стратегічною агенцією за підтримки уряду Канади разом із фахівцями країн-партнерів.

 

За результатами навчань понад тридцять учасників отримали сертифікати про завершення програми, це зокрема офіцери й генерали Генерального штабу Збройних Сил України, науковці та керівники управлінь, працівники Національного університету оборони України.

 

 

У межах програми розглядалися головні аспекти створення нової, сумісної з військами НАТО, моделі Збройних Сил України.

 

Заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль окреслив візію, місію й цінності Збройних Сил України нового формату, ключові спроможності наших Збройних Сил і порядок інтеграції їхніх складових у мультидоменному просторі.

 

Із завершенням навчань учасників проєкту привітав генерал Роб Фостер, аташе з питань оборони Канади в Україні, відзначивши велику зацікавленість командного складу Збройних Сил України в опануванні нових знань і навичок. Він також зауважив, що отримані знання випускники програми будуть відпрацьовувати самостійно, в ході ведення реальних бойових дій зі звільнення території України.

 

«Навчальний план виконано повністю, але життя постійно вносить корективи в наші дослідження, тож сподіваємось на плідне продовження співпраці», — зазначила Гелена Саврук, керівник стратегічних програм для вищого керівного складу сектору безпеки та оборони України, керуючий партнер Могилянської стратегічної агенції.

 

Самі учасники навчань підкреслили, що напрацювання, здобуті в подібних проєктах, мають стати основою українського війська нового типу, початок реформування якого вже покладено.

 

Відео події

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна