Фільм, зрежисований могилянцем, здобув нагороду в США

Документальний фільм про українських підлітків «RETURN DATE: UNKNOWN», режисером якого є Тимур Цаплієнко, студент першого курсу бакалаврської програми із соціології ФСНСТ НаУКМА, здобув нагороду як найкращий фільм Youth Collective Film Festival.

 

 

Фестиваль відбувся Lincoln Center в Нью-Йорку.

 

 

Наставником у роботі хлопця став ізраїльський актор і режисер Ром Барнеа. Стрічка знята американською компанією BYkids для каналу PBS, на якому незабаром відбудеться телепрем’єра.

 

 

Крім того, показ фільму запланований у школах США, аби американські школярі краще розуміли, через що доводиться проходити їхнім українським одноліткам.

 

На обговоренні фільму разом з представниками ООН та UNICEF Тимур наголосив на відповідальності дорослих за те, що вони допустили можливість російської агресії, і за те, що підліткам його покоління доведеться долати її наслідки.

 

 

«Готовність піти на компроміс зі злом заради якоїсь матеріальної вигоди відкрила двері для цієї війни. Сотні тисяч моїх однолітків стали переміщеними особами всередині країни або біженцями за її межами. Тисячі дітей силою вивезені до Росії. Відомо про п’ятсот загиблих дітей, хоча насправді їх набагато більше. І я хотів би, щоб ООН замислилась над тим, що вона зробила і що НЕ зробила, щоб допомогти українським дітям», – сказав Тимур.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна