На війні загинув випускник НаУКМА Остап Бринський

Із невимовним сумом спільнота Могилянки сповіщає про велику втрату

19 серпня 2023 року на російсько-українській війні в бою під Бахмутом загинув наш випускник Остап Бринський.

 

Остап у 2008 році закінчив бакалаврську програму «Філософія» Факультету гуманітарних наук НаУКМА. Працював аналітиком благодійного фонду «Пацієнти України», був фахівцем із публічних закупівель у сфері охорони здоров’я.

 

«Рік і 2 місяці він захищав українські кордони, суверенітет і незалежність, захищав нас із вами, наше право жити.

 

 

Він також любив жити, вмів навіть у буденних дрібничках помічати щось смішне, іронічне, прекрасне. Моя найміцніша опора, моє джерело креативу і спокою. Соломійчин partner in crime, який вигадував найкращі розваги для неї і огортав нас усіх своїм теплом і внутрішнім світлом.

 

 

Він не був народжений для війни. Ніхто з нас не був. Але це було його свідоме рішення піти у військо. Його любов до нас, до людей, до життя не могла тримати його осторонь.

 

У нього було ще мільйон планів, у нас були спільні плани, ми мали прожити довге і щасливе життя, але тpиклятa pociя, pociяни відібрали в нього можливість їх реалізувати. А в нас відібрали його, наше щастя.

 

Зараз важко усвідомити, прийняти, що це правда.... що це не дурний сон чи жарт», — написала дружина Остапа Младлена Качурець, також випускниця Могилянки.

 

Брат героя, Тарас Бринський, який також зараз на фронті: «Загинув як воїн, в бою під Бахмутом. Але насамперед він був Людиною. І виконував перш за все свій людський обовʼязок. Багато про нього можна сказати, він мій кумир з дитинства. Але зараз не маю сил. Він був прекрасним батьком і це просто невимовний біль для його доньки, моєї похресниці Соломійки».

 

Могилянська спільнота висловлює найглибші співчуття родині, близьким і друзям Остапа.

 

Вічна і світла пам’ять Герою!

 

Парастас відбудеться в середу, 23 серпня, о 19:00 в церкві св. Ольги і Володимира в м. Івано-Франківську, Вовчинецька 223.

 

Чин похорону — 24 серпня, о 12:00, Архикатедральний Собор Воскресіння Христового, Майдан Шептицького, 22, Івано-Франківськ.

 

Реквізити для допомоги родині:

4149510065793046

 

Paypal: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Залишити спогади про Остапа для Книги пам’яті

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна