Відбулася Посвята 2023!

30 й 31 серпня 2023 року в Могилянці відбулися урочисті церемонії Посвяти в спудеї.

 

Понад 1100 бакалаврів виголосили Клятву студента НаУКМА та пообіцяли «вірно служити своєму народу, нести йому слово правди й добра, віддати на його благо здібності і здобуті знання».

 

Випускники класу 2027 року не просто вибороли право навчатися у найстарішому і одному з найкращих університетів країни, вони стають членами спільноти, яка свідомо покладає на себе відповідальність за майбутнє країни, її інноваційний розвиток, її європейське майбутнє.

 

З початком нового етапу в житті юних могилянців привітав президент НаУКМА Сергій Квіт: «Вітаю вас у стінах Києво-Могилянської академії! Із цього дня ви стаєте членами великої могилянської спільноти, яка починала свою діяльність у 1615 році. Києво-Могилянська академія — найдавніший український університет із найбільшими традиціями.

У мене до вас є два напутніх побажання. Найперше закликаю провести час у Могилянці з користю й відповідальністю. Поставтеся досить практично до цього часу, адже він мине дуже швидко. Візьміть максимум із того, що дає вам Києво-Могилянська академія. Друге — це ваше студентське життя. У вас будуть друзі, спілкування з однокурсниками, активні студентські організації. Поставтеся серйозно й до свого дозвілля. Це також важлива частина життя. Отже, я вітаю вас зі вступом у НаУКМА! Бажаю вам самореалізації й удачі! Будьте щасливими!».

 

До вітального слова долучилися почесні спікери, викладачі, співробітники й випускники Академії.

 

Євген Дикий, науковець, військовик, директор Національного антарктичного наукового центру: «Вітаю вас із тим, що зробили правильний вибір, вступивши в Києво-Могилянську академію! Ви обрали непростий шлях, але, як на мене, найкращий. Від вас в Академії очікується, що ви будете вчитися самі, а університет — від стін до викладачів — у цьому вам допомагатиме. Проте ініціатива саме ваша. Вас тут не навчать — вам тут дадуть можливість навчитись вирости і навчити далі інших. Так, це складніше, але це набагато краще за результатом. Вітаю вас усіх у стінах Могилянки! Vivat academia!».

 

Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров’я України в 2016-2019 роках, співзасновник Українського центру охорони здоров’я, випускник і викладач НаУКМА: «Хочу сказати вам кілька речей. По-перше, якщо ви прийшли сюди і не уявляєте, чому ви це зробили — це не страшно. Натомість, якщо у вас є внутрішнє відчуття, що ви маєте тут бути — цього достатньо. Все буде добре. По-друге, те, що ваша доля у ваших руках, може мати пряму реалізацію. Ви можете самі для себе створювати місце, де ви будете працювати на рівні цілих сфер. І третя річ: вступати в Євросоюз і робити реформи будете ви. Буде складно, але нехай щастить!».

 

Андрій Гук, провідний український правник-практик, адвокат, випускник НаУКМА: «Те, чого ви не побачите в Могилянці — це корупція. Натомість, ви зможете тут здобути компетентність. Компетентність — це не тільки знання, вміння, навички, які ви тут можете отримати від абсолютно чудових викладачів, долучаючись до спільноти. Компетентність — це також цінності, якими пронизане все в Могилянці. Ви вже частина спільноти. Ви вже не просто відповідаєте за себе. Ви представляєте Могилянку. Могилянка — це ви, а ви — це Могилянка. Тому вітаю вас у спільноті! Ставайте компетентними і пронизуйтеся тими цінностями, які ви однозначно тут зможете отримати!».

 

Володимир Носов, СЕО криптобіржі Whitebit: «Маю честь вітати вас із початком важливого етапу — навчання в одному з найкращих університетів. Впевнений, попри всі виклики й перешкоди, ви будете відкритими до нових знань, активними та відповідальними... Навчайтесь, насолоджуйтесь пригодами, прагніть більшого та підкорюйте світ!».

 

Щиро вітаємо нових спудеїв у дружній могилянській родині і бажаємо успішного навчального року!

 

Більше фото з церемонії

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна