Тамара Марценюк стала лавреаткою премії Емми Ґолдман

Доцентка кафедри соціології Тамара Марценюк стала цьогорічною лавреаткою премії Емми Ґолдман — Emma Goldman Award. Цією нагородою вшановують видатних особистостей, діяльність яких спрямована на сприяння розвитку громадянського суспільства та гендерної рівності. 

 

Тамара Марценюк — українська науковиця, кандидатка соціологічних наук, дослідниця гендерних студій. Викладає на кафедрі соціології НаУКМА авторські курси «Вступ до гендерних студій», «Гендер і політика», «Маскулінність і чоловічі студії», «Соціальні проблеми України і світу» та інші. Поділяє ідею публічної соціології — науки і досліджень заради суспільних змін, тому постійно залучена в різноманітні дослідницькі або викладацькі проєкти. Одним із найважливіших проєктів є «Невидимий батальйон» (20152023) п’ять соціологічних досліджень про інтеграцію жінок у ЗСУ. 

 

Спільнота НаУКМА пишається цим досягненням і вітає пані Тамару із заслуженою нагородою!

Ваш внесок є натхненним прикладом для молодих науковців і активістів, які мають на меті побудову справедливого і рівноправного суспільства. 

 

Емма Ґолдман анархістка, феміністка і антивоєнна активістка відіграла надзвичайно важливу роль у розвитку політичної філософії і прав жінок у минулому столітті. Тому премії Emma Goldman Awards та Emma Goldman Snowball Awards, які присуджує незалежна нідерландська організація FLAX Foundation, стали символом визнання спадщини цієї видатної жінки.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна