До Дня Академії в КМЦ відкрилась виставка живопису Генрі Ягодкіна

Yagodkin

З нагоди Дня Академії у Культурно-мистецькому центрі відкрилася виставка робіт Заслуженого художника України Генрі Ягодкіна.

 

Експозиція «Живописна сковородіана» — це частина великого циклу «Основи. Сковородіана», над яким автор працює багато років, і який налічує вже близько 100 творів.

 

Класична, на перший погляд — реалістична — творча манера поєднується в «сковородинських» творах Генрі Ягодкіна з романтизмом, символізмом і метафоричністю, що залишає багато простору для діалогу між автором та його глядачами.

 

Сковорода в роботах Генрі Ягодкіна належить рівною мірою як минулому, так і сьогоденню. А сюжети живописних полотен спонукають не лише розгадувати, якому саме епізоду з біографії філософа їх присвячено, а й прочитувати закладені у роботи філософські й світоглядні ідеї.

 

Про автора:

Генрі Ягодкін (нар. 1952) — Заслужений художник України, член Національної спілки художників України, випускник Київського художнього інституту (1977 р.), доцент кафедри живопису і композиції НАОМА, де викладає з 1989 р.; автор великих живописних циклів, присвячених видатним постатям української культури (насамперед, Сковорода і Шевченко) та нашій історії. Художник — лауреат Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень».

 

Виставка працює щодня у залі ПідWall до 12 листопада.

Вхід — вільний.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна