Ксенія Адаменко стала фіналісткою першого етапу Кубка Світу з шорт-треку

Ксенія Адаменко — студентка 3-го курсу Факультету гуманітарних наук НаУКМА виборола друге місце у фіналі В на першому етапі Кубка світу 2023/24 в Монреалі у змаганнях із шорт-треку на дистанції 500 метрів, посівши сьому позицію в підсумковій класифікації дистанції.
 
 
У чвертьфіналі вона фінішувала другою, зумівши об’їхати суперниць, які падали. І хоч під час півфінальних змагань у першому забігу 19-річна спортсменка дісталась фінішу третьою, за рішенням рефері після другого забігу вона отримала путівку до фіналу.
 
 
Ксенія стала першою українкою в фіналі етапу Кубка світу з шорт-треку за останні 27 років.
 
 
Спільнота НаУКМА захоплюється спортивними талантами Ксенії й вітає із досягненням неймовірних здобутків! Бажаємо подальших перемог і нових вершин!
 
 
Шорт-трек — зимовий олімпійський вид спорту, змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику.
 
Ксенія Адаменко — майстер спорту України, член національної збірної команди України з шорт-треку, переможниця Кубка України, призерка юніорського та дорослого Чемпіонатів України, призерка етапів Кубка Європи ISU Challenge Series. Представляла збірну команду України на етапах Кубка Світу в 2022 році, на Чемпіонаті Європи та етапах Кубка Світу в Дрездені та Дордрехті взимку 2023 року.
 
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна