Могилянку відвідала делегація Республіки Польща

У вівторок, 6 лютого, делегація Республіки Польща на чолі із Заступником Державного секретаря Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща Анджеєм Шептицьким завітала до Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

Також до складу делегації входили: заступник Директора Центру діалогу імені Юліуша Мерошевського доктор Лукаш Адамський, помічник Заступника Державного Секретаря Ернест Малкевич, Директор представництва Польської академії наук у Києві Матеуш Бялас, керівниця політичного відділу Посольства Республіки Польща в Києві Анна Кілан-Ліпка, Перший Радник Посольства Республіки Польща в Києві Ян Здановський, професорка Варшавського університету Агнєшка Бєньчик-Міссала, представник Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету Тадеуш Іванський та професор Південно-Східного Наукового Інституту у Перемишлі Станіслав Стемпень.

 

Метою візиту була розбудова і координація співпраці між університетами, академічними установами й донорськими організаціями Польщі та Києво-Могилянської академії. В межах цієї події відбулася зустріч польської делегації з президентом НаУКМА, деканами факультетів, завідувачами кафедр, представниками підрозділів та науковцями Могилянки, які опікуються науковими й освітніми українсько-польськими проєктами. У другій частині програми візиту польських колег Анджей Шептицький виступив перед могилянськими студентами з лекцією на тему «Підтримка Польщі для України та перспективи співпраці у сфері вищої освіти і науки». Сесія запитань-відповідей переросла в цікаву розмову, до якої долучилися наші гості та всі учасники події.

 

Віримо, що ці важливі заходи культурної дипломатії поглиблять співпрацю між Україною та Польщею в академічній сфері.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна