Могилянка запускає дві сертифікатні програми за підтримки USAID «РАДА: наступне покоління»

Національний університет «Києво-Могилянська академія» розпочинає співпрацю за програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «РАДА: наступне покоління».

 

У межах цієї співпраці, яка спрямована на підвищення кваліфікації фахівців та підготовку кадрового резерву для органів, що здійснюють нормопроєктувальну діяльність, Академія запускає сертифікатну програму «Школа нормотворчості».

 

Мета програми — розвиток праворозуміння та вдосконалення навичок реалізації відповідних принципів під час проєктування нормативно-правових актів, а також уміння науково обґрунтовувати прикладні підходи до нормативного регулювання.

 

Комплексна навчальна програма буде розроблена в повному та пілотному варіантах. Пілотування розробленої програми, яке включатиме відбір лекторів та учасників, відбудеться протягом квітня – вересня 2024 року. До викладацького складу програми планують залучити працівників органів державної влади.

 

Також для співробітників Апарату Верховної Ради України та Дослідницької служби Верховної Ради України Академія забезпечить вивчення англійської мови та розвиток навичок у правничій англійській мові з метою посилення інституційної спроможності та забезпечення процесів європейської інтеграції.

 

Навчання відбуватиметься впродовж березня – вересня 2024 р. у форматі сертифікатної програми. Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст не обов'язково відображає погляди USAID чи уряду Сполучених Штатів. Проєкт реалізований у межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», яка є п’ятирічною ініціативою (2021–2026), що впроваджується ГО «Інтерньюз-Україна».

 

Детальніше про Програму: https://internews.ua/rang/about, https://www.facebook.com/usaidradaprogram/

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна