Рада директорів Києво-Могилянської Фундації Америки розпочинає нову програму для підтримки НаУКМА

Згідно з програмою, датки залишаються в США у Фонді, заснованому в Chicago Community Trust, а річний дохід від них буде надсилатись до Національного університету «Києво-Могилянська академія» і буде використаний за призначенням донора.

Ця програма допоможе підвищити фінансову безпеку та максимальний річний дохід від наданих пожертв. Всі датки, пожертвувані у США, можна буде відписати від податків, згідно із законом.

Chicago Community Trust некомерційна 501 (с) (3) організація, створена 1915 року, яка має нині активи вартістю в майже 1,6 мільярда доларів. З її допомогою чиказькі некомерційні організації можуть об'єднувати свої пожертви, що, зокрема, дає їм змогу користуватись перевагами досвідчених інвестиційних стратегій і знизити ризики.

Окрім управління фондами, Chicago Community Trust також надає можливість Києво-Могилянській Фундації пропонувати своїм донорам переваги отримання пожиттєвих платежів від річного доходу, а також – спадковий довірчий фонд. Оскільки Chicago Community Trust є некомерційною організацією, то інвестиційні та адміністративні витрати є дуже низькими. Переваги професійного управління та звітування також є важливим фактором нової програми.

Незважаючи на складні проблеми, що стоять перед Україною в перехідний період, Національний університет «Києво-Могилянська академія», з часу свого відродження у 1991 році, здійснив чимало звершень. Підготовка студентів і робота викладачів є на високому рівні, його випускники високо цінуються. Багато з них посідають провідні позиції в бізнесі, обіймають важливі посади в уряді, мають високий авторитет серед учених і є творцями громадянського суспільства в Україні.

Однією з причин успіху університету є освітня філософія, якої він дотримується. Прийом до університету базується на об'єктивному оцінюванні вступних іспитів. Головний принцип освіти побудований на тому, щоб навчити студентів думати; крім того, всі програми університету базуються на міжнародних стандартах. Крім того, Києво-Могилянська академія дотримується позиції впровадження освітніх реформ в Україні.

Національний університет «Києво-Могилянська академія» розвивався в неспокійному політичному середовищі.Статус національного університету Академії було надано у 1994 році, і це дає їй можливість бути одним з ключових гравців у сфері реформ вищої освіти України. Цей статус також передбачає надання Києво-Могилянській академії базового державного фінансування, однак, навіть коли держава дотримується своїх зобов’язань, воно є набагато нижчим, ніж фінансові потреби університету.

Додаткове фінансування від донорів має вирішальне значення для того, щоб Києво-Могилянська академія могла й надалі йти шляхом розвитку і вдосконалення.

Доброчинні внески потрібні для стипендій, щоб усі обдаровані студенти, незалежно від їхніх фінансових можливостей, могли здобути освіту найвищої якості.

Доброчинні внески потрібні для грантів для викладачів, для залучення та збереження найкращих професорів і викладачів, та підтримки їхніх робіт.

Доброчинні внески потрібні для розвитку бібліотечних ресурсів, зокрема, залучення електронних ресурсів з усього світу.

Доброчинні внески потрібні для реставрації та утримання в належному стані історичних пам’яток, які є тапер приміщеннями Академії.

Врешті-решт, пожертви постійно потрібні, щоб дати змогу університетові впроваджувати в життя все найновіше, а також – реагувати на зміни ситуації в Україні та всьому світі.

Благодійна програма Києво-Могилянської Фундації є новим етапом розвитку як для університету, так і для Фундації. Національний університет «Києво-Могилянська академія» має можливість стати одним із провідних університетів світу та провідним університетом в Україні. Але щоб досягнути цього, він повинен збудувати міцну фінансову базу для забезпечення незалежності та розвитку.

Збір великих фондів потребує багато часу. У великих університетів світу досягнення фінансової стабільності забрало кілька десятиріч, і вони мають її, головним чином, завдяки пожертвам окремих донорів, які розуміли переваги освіти для майбутнього нації.

І все ж нині, виробивши спільну стратегію, націлену на майбутнє, з підтримкою донорів така фінансова база розбудови освіти в Україні може бути збудована! І вона буде мати неоціненне значення для майбутніх поколінь.

Національний університет «Києво-Могилянська академія» і Києво-Могилянська Фундація запрошують донорів – стати партнерами у цій справі. Україна потребує Києво-Могилянської академії, а Києво-Могилянська академія потребує підтримки людей, які дбають про інтелектуальне майбутнє українського народу та про майбутнє України.

За додатковою інформацією просимо звертатися до Марти Фаріон за телефоном: 773-490-9797 або на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Марта Фаріон, Президент Києво-Могилянська Фундація Америки

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна