Авторський вечір Почесного доктора НаУКМА Валентина Сильвестрова

01 грудня, о 19.00 у Національній академії мистецтв України

Валентин Сильвестров – київський композитор, один із найсвоєрідніших митців сучасності.

Представник київського музичного авангарду, лауреат премій імені Сергія Кусевицького, а також Gaudeamus.

Один з тих композиторів, які визначили тенденції розвитку світової музики рубежу століть.

Почесним доктором НаУКМА став 2011 року.

 

Ювілейний авторський концерт з нагоди святкування 75-ї річниці композитора відбудеться 01 грудня у Національній академії мистецтв України (вул. Воровського, 20).

Початок о 19.00.

Вхід за запрошеннями.

Довідки за тел. (044) 227-52-75 або на сайті Music-Rewiev Ukraine.

 

Видавництво "Дух і Літера" вже не перший рік співпрацює з композитором.

У 2011 вийшла книга "Дочекатися музики. Лекції-бесіди", в основу якої покладені публічні виступи композитора на зустрічах, організованих у Києві у 2007-му році. Валентин Сильвестров розповідає про твори, які він створював упродовж понад сорока років, а також відповідає на різноманітні, іноді провокаційні питання ведучих і слухачів. Книга зацікавить як музикантів-професіоналів, так і всіх, залюблених у класичну музику. До видання додається компакт-диск із записами основних творів композитора.

Нещодавно побачила світ книга "Сімпосіон. Встречи с Валентином Сильвестровым", представлені бесіди з композитором філософа Костянтина Сігова та музикознавця Алли Вайсбанд, а також тексти про нього всесвітньовідомих композиторів і музикантів Софії Губайдуліної, Гії Канчелі, Арво Пярта, Гідона Кремера, поета Ольги Седакової та ін.

Об’єднуючи спогади й теоретичні судження про творчість Валентина Сильвестрова, книга створює об’ємний, багатовимірний портрет композитора, представляє нові твори і пропонує читачеві його власні роздуми про музику. Книга є своєрідним продовженням видання «Дочекатися музики», що став бестселером як серед музикантів-професіоналів, так і в широких читацьких колах.

До видання додається DVD-диск із відеозаписом ювілейного концерту Валентина Сильвестрова у виконанні струнного квартету “Post Scriptum”.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна