Сьома перемога студентів-правників Могилянки у змаганнях з міжнародного права ім. Філіпа Джессапа.

 

Команда Факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» вкотре здобула перемогу у національному етапі конкурсу Джессапа».

Національні раунди відбулися 15-17 лютого 2013 року у Вищому Господарському Суді м. Києва.

Цього року Факультет правничих наук НаУКМА представили Христина Корпан (3 р.н.), Марія Рудько (3 р.н.), Орест Франчук (2 р.н.), Вікторія Маценко (4 р.н.) та Андрій Гуменчук (4 р.н.). 1

7 лютого києво-могилянці у фіналі виграли у команди з Інституту міжнародних відносин, ставши національними переможцями конкурсу ім. Філіпа Джессапа. Зокрема письмова робота команди також була відзначена як найкраща нагородою «Best Memorial» .

 

Сергій Петухов та Вікторія Ставчук протягом майже 6 місяців готували Києво-Могилянську команду правників до конкурсу. Ставши переможцями національного рівня, команда Факультету правничих наук НаУКМА тепер представлятиме Україну під час міжнародних змагань, які відбуватимуться з 29 березня по 6 квітня 2013 року у Вашингтоні.

 

Конкурс ім. Філіпа Джессапа – це «олімпійські ігри» студентів-правників з міжнародного публічного права, що відбувається відповідно до Статуту та Правил процедури Міжнародного Суду Справедливості ООН. Заснований 1959 року на честь колишнього судді Міжнародного Суду ООН Філіпа Джессапа, цей конкурс є найбільшим у світі та найпрестижнішим конкурсом з міжнародного права. В ньому беруть участь більш ніж 1600 студентів з понад 300 юридичних навчальних закладів, які представляють понад 80 країн п’яти континентів.

З 1996 року в Україні проводяться національні раунди цих змагань, метою яких є визначення команди, яка представлятиме нашу державу на Міжнародному раунді конкурсу у Вашингтоні.

 

Студенти ФПвН НаУКМА вже сьомий рік поспіль представлятимуть Україну на міжнародному раунді змагань у м. Вашингтоні.

 

ВІТАЄМО!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна