Могилянці зустрілися з політиком Віктором Балогою

Зустріч провела 05 березня Асоціація випускників НаУКМА

 

 За свою тривалу та успішну політичну кар’єру пан Віктор був свідком і безпосереднім учасником багатьох державотворчих процесів в Україні, займав посади мера, голови обласної державної адміністрації, депутата, міністра та голови секретаріату Президента України.

 

Представляючи гостя аудиторії, президент НаУКМА Сергій Квіт зазначив, що Віктор Балога допоміг Академії у вирішенні кількох важливих питань, зокрема прийнятті Указу президента про святкування 400-річчя Могилянки у 2015 році, поверненні Будинку настоятеля та Братських келій, внесенні на розгляд Верховної Ради проекту Закону про вищу освіту.

 

Відповідаючи на запитання присутніх, Віктор Балога згадав факти зі своєї політичної кар’єри, поділився своїм баченням теперішньої ситуації в Україні і висловив деякі думки стосовно майбутнього. Зокрема, головним завданням української громади пан Балога назвав “змусити Президента вивести Україну на західний шлях розвитку”.

Завершуючи зустріч, Віктор Балога пообіцяв надалі підтримувати Академію, оскільки вважає цей проект важливим для України.

 

Випускники Академії поділилися своїми враженнями про зустріч:

Роман Черепаха, випускник 2009 р., фінансовий аналітик Horizon Capital

Для мене в першу чергу ця зустріч була можливістю повернутися в Alma Mater, побачити друзів, знайомих і зустрітися з цікавою людиною. Було цікаво сформувати своє особисте враження про Віктора Балогу, не опосередковане ЗМІ, прес-службою, колегами. Подивитись, як себе людина поводить в особистому спілкуванні, – це зовсім інше. Мені було цікаво подивитися на пана Балогу як на живу людину. Мої реальні враження від зустрічі збіглися з очікуваними.

 

Максим Саваневський, випускник НаУКМА 1999 року, керуючий партнер PlusOne DA.

Пан Віктор, в принципі, був доволі відвертим. Думаю, що на жодній зі своїх прес-конференцій він не розповів стільки цікавого, як цього разу. Це дуже хороший приклад і для інших людей, які приходять в Могилянку. Було відчуття, що він розуміє, з якою аудиторією спілкується, йому хотілося чимось поділитися, щось розповісти – це найголовніше, що можна було винести з цієї зустрічі. Мені здається, що у нього просто фантастичний досвід як у людини, яка пройшла всі можливі щаблі влади. Завдяки цьому досвіду він може розповісти, як розвивається Україна, які у нас є проблеми, як можна впливати на деякі процеси всередині країни, як відбувається відбір людей, які впливають на рішення в країні.

 

Микола Косенко, випускник 2011 р., засновник uacreators.com

Я почув дещо цікаве про внутрішню політику, якою вона є, певні прогнози, переосмислив деякі речі. Цікаво було послухати про минулі і теперішні протиріччя у владі від людини, яка бачила це зсередини і має зв`язки практично з усіма. Можливо чіткіше хотілося б зрозуміти бачення майбутнього п. Балогою, почути реальний прогноз, план дій. Мені здалося, він цього трохи уникав. Побачимо, що буде далі, будемо намагатись самі змінювати ситуацію на краще, наприклад, в оздоровчо-спортивній сфері, якою я зараз займаюсь, не будемо опускати руки.

 

Софія Гузенко, випускниця 2004 р., інвестор “Ексім-Капітал”

Мені було дуже цікаво. Можу сказати, що зустріч перевершила мої очікування, я не чекала, що Віктор Балога буде настільки відвертим. Я припускала, що він буде говорити про більш загальні речі, політкоректні, але дійсно відчувалась щирість. Він говорив від серця те, що дійсно думає, і звичайно, я це дуже оцінила. Це цікава людина, яка, я вважаю, має велику вагу в політиці, хоч, можливо, зараз не займає визначних посад. Було цікаво дізнатись його думку про різні речі. Думаю, розмова була дуже інформативна і дала певний матеріал для роздумів. Я збираюсь додати його в друзі на Facebook чи підписатися. Враження про цю людину набагато позитивнішим стало після особистої зустрічі, тому буду і надалі із задоволенням відвідувати такі заходи. Дякую Академії за організацію.

 

Оксана Неживенко, випускниця 2010 р., слухач PhD програми “Фінанси” Докторської школи НаУКМА

Мені зустріч сподобалася, тому що вона була відвертою. Я отримала відповідь на своє запитання. Важливо, коли аудиторія відкривається спікеру і спікер відкривається аудиторії. В мене було враження щирої розмови, про деякі речі гість просив не виносити інформацію за рамки аудиторії, ми це оцінили, зробимо правильні висновки. Цікаво було почути таку інформацію, яка потім разом вже з відомими фактами складається в певний пазл. Я зрозуміла, що у мене було ставлення до сьогоднішнього спікера дещо упереджене. Знаючи його політичний шлях, не завжди можна зрозуміти, чому він зробив той чи інший крок, але сьогодні він пояснив деякі свої політичні кроки. Моє ставлення до нього як до людини і політика стало кращим, я зрозуміла його більше. Я б хотіла, щоб така атмосфера довіри панувала на всіх наших зустрічах.

 

Асоціація випускників висловлює подяку команді могилянців, які долучились до організації та проведення події: Віталію Шапошнікову, Костянтину Пересєдову, Сергію Квіту, Наталі Шумковій, Ользі Лось, Сергію Россінському, Тетяні Лютій, Анні Калашник, Тетяні Майбороді та Тетяні Хвостик.

Особлива подяка за модерування зустрічі Максиму Саваневському, випускнику НаУКМА 1999 року, керуючому партнеру PlusOne DA

 

Фоторепортаж із зустрічі

 

Підготувала Ольга Лось, прес-секретар НаУКМА, випускниця 2011 року, МП «Теорія, історія української мови та компаративістика»

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна