«Ляйпциг читає Україну»

22 березня у Могилянці

 

Круглий стіл «Як говорити про Україну за кордоном. Література: позитивний досвід» є підсумковим заходом представлення України на Ляйпцизькому книжковому ярмарку.

Він включатиме обговорення досвіду представлення України на минулорічному ярмарку у Ляйпцигу, а також на Великому книжковому салоні в Парижі, Фестивалі європейських літератур в м.Коньяк та інші досвіди культурної дипломатії.

Про позитивний імідж України закордоном й шляхи його створення в царині літератури говоритимуть журналіст, перекладач, письменник та куратор Мартін Поллак, популярний в Німеччині автор й учасник української делегації Сергій Жадан, президент ГО «Форум видавців», організатор українського стенду на Ляйпицзькому книжковому ярмарку Олександра Коваль, та керівник проектів за напрямом «Динамічна культура» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Олеся Островська.

Модератор – Ірина Славінська, журналіст та ведуча телеканалу ТВі.

 

Мартін Поллак - автор книг, які пов´язані із проблематикою Центральної та Східної Європи.

Йому присвоєно Австрійську державну премію за літературний переклад (2003), німецьку премію Карла Дедеціуса за переклади з польської (2007), ряд польських літературних премій, Лейпцизьку книжкову премію за вклад у європейське порозуміння (2011), Премію польського ПЕН-клубу за видатні перекладацькі досягнення (2011).

Другий рік поспіль він опікується українською літературою на Ляпцизькому книжковому ярмарку. Він є куратором програми «Транзит», що сприяє популяризації в Німеччині польської, білоруської та української літератур і є успішно реалізована завдяки підтримці фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Партнером програми з української сторони виступає неприбуткова громадська організація «Форум видавців», спільно з Форумом український стенд організовує одна з найвідоміших у світі українськиї ІТ-компаній «Елекс».

 

Адреса: Читальна зала 25, Бібліотека ім. Тетяни та Омеляна Антоновичів, вул.Сковороди, 2

Мови: українська, німецька, послідовний переклад.

Вхід вільний.

Кількість місць обмежена – просимо гостей реєструватися попередньо.

Телефон для реєстрації: (044) 5025230

Контакти для акредитації ЗМІ, організації інтерв'ю: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , (044) 5025212 (050) 474 34 42

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна