Подарунок випускника Олексія Павленка НаУКМА та Факультету економічних наук

 

Випускник Могилянки Олексій Павленко черговий раз надав спонсорську допомогу факультету економічних наук та Академії.

Випускник факультету економічних наук Олексій Павленко зробив успішну кар`єру і щорічно підтримує Академію і свій факультет.

Він заснував кілька грантів для викладачів і студентів, неодноразово купував побутову техніку для гуртожитків.

Цього разу Олексій подарував 10 електроплит та 2 пральні машини гуртожитку Академії по вул. Цвєтаєвої, а також 6 нетбуків, принтер і стаціонарний комп`ютер факультету економічних наук.

 

Олексій Павленко – випускник НаУКМА 1998 року (економічна теорія), партнер інвестфонду «Pharus Assets Management», керівник довірчої ради «Інт Інвест», член довірчої ради «Європейські Молочні Технологіі» та член Довірчої ради НаУКМА. Починаючи з 2005 року Олексій ініціює та втілює різноманітні проекти для університету. Щорічно Олексій проводить майстер-класи для студентів ФЕН, де із задоволенням ділиться своїм досвідом, бере активну участь у роботі Довірчої ради НаУКМА. Не чекаючи створення організації випускників Академії та налагодження її системної роботи, він щорічно самотужки, за власні кошти, забезпечує потреби Могилянки, пов’язані із покращенням умов навчання та побуту студентів. За період 2005-2013 рр. Олексій реалізував благодійні проекти на загальну суму близько 500 тис. грн.

 

Від імені всієї могилянської спільноти висловлюємо щиру подяку Олексію Павленку за внесок у розвиток Києво-Могилянської Академії і формування традиції підтримки Alma Mater.

 

Наталя Юріївна Іванова, декан факультету економічних наук, кандидат економічних наук, доцент.

Коли викладачі отримували подарунки, вони розчулились мало не до сліз, бо відчувають, що це було зроблено з душею, не формально, а саме на користь факультету. Всі комп`тери точно відповідають нашим потребам, на них вже встановлено все необхідне програмне забезпечення. Нетбуки ми розподілили між кафедрами згідно потреб, один залишили в деканаті, щоб ним за необхідності могли скористатися викладачі інших факультетів. Дуже зручно буде користуватися новими нетбуками нашим викладачам, особливо жінкам, тому що вони компактні, легкі і гарні. Сучасний викладач повинен бути мобільним, без нетбуків працювати важко. Для деканату дуже болючим питанням було придбання якісного, надійного принтера, на якому можна було б друкувати велику кількість документів, з якими ми щодня працюємо. Олексій витратив дуже багато часу, щоб знайти саме такий принтер, який ми просили. Загалом ці подарунки спричинили вибух позитивних емоцій, ми надзвичайно вдячні Олексію!

 

Ірина Григорівна Лук’яненко, завідувачка кафедри фінансів, професор, доктор економічних наук.

Свого часу Олексій був одним з кращих студентів і одним з перших започаткував благодійну діяльність для факультету. Він постійно піклується про факультет, і теперішній його дарунок – яскравий приклад його небайдужого ставлення до розвитку нашого факультету і окремих кафедр. Зараз значно розширюється склад кафедри фінансів, у нас працює 25 викладачів, які викладають близько 45 курсів. Всі викладачі використовують інноваційні методи навчання, зокрема, мультимедійні системи і часто виникають проблеми з комп’ютерами, через які затримуються пари. Тепер ми маємо на кафедрі свої нетбуки і можемо бути незалежними від матеріального забезпечення. Висловлюю велику подяку Олексію Павленку не тільки від нас, завідувачів кафедр та викладачів, але й від студентів.

 

Володимир Шпортюк, викладач кафедри фінансів, кандидат економічних наук, доцент

Мені дуже приємно, що наші випускники, розуміючи наші потреби, обставини, в яких ми працюємо, допомагають нам у нашій роботі, допомагають зробити її якіснішою, продуктивнішою і легшою. Завдяки таким випускникам як Олексій Павленко розумієш, що працюєш недаремно. За підтримки випускників, зокрема і Олексія, цього року ми здійснили ще один проект на факультеті - запровадили у навчальний процес програму АСУ «Екзамен», яка дозволяє проводити тестування знань студентів з різних дисциплін. Випускники були залучені до розробки АСУ, і фінансували придбання цієї програми. Один з подарованих нетбуків призначений саме для створення мобільного викладацького місця під програму «Екзамен». Завдяки системі викладачі і студенти оптимізують використання часу, наші студенти більш об’єктивно і адекватно оцінюватимуть власні знання, будуть краще підготовлені та, відповідно, конкурентоспроможніші на ринку.

 

Підготувала Ольга Лось, прес-центр НаУКМА, випускниця НаУКМА 2011 року

 

ФЕН:

Юрій Бажал, завідувач кафедри економічної теорії, доктор економічних наук, професор

Ірина Лук’яненко, завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор

Наталя Іванова, декан ФЕН, кандидат економічних наук, доцент

Володимир Россоха, завідувач кафедри маркетингу та управління бізнесом, доктор економічних наук, професор

Світлана Сєміколенова, заступник декана ФЕН, кандидат економічних наук, доцент

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олексій Павленко під час проведення майстер-класу для студентів

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна