Команда викладачів Академії відвідали м. Салоніки в рамках програми ТЕМПУС IV-5

З проектом «Інноваційні лабораторії»

 

У 2012 році НаУКМА у складі міжнародної дослідницької команди виграла грант європейської програми ТЕМПУС IV-5 з проектом «Інноваційні лабораторії: використання відкритих інноваційних навчальних платформ та дослідницької діяльності в освіті для підприємств з метою розширення участі та інноваційного потенціалу університетів у постсоціалістичних суспільствах» (ІННОЛАБ).

 

Метою цього проекту є запровадження в Україні «хмарної» технології для формування відкритої інноваційної навчальної платформи, яка буде долучена до відповідних міжнародних мереж і стане новою організаційною формою замкнутого інноваційного циклу.

Платформа також буде створювати інструменти і методики концепту самоорганізації в процесах поєднання науки та бізнесу на ранніх стадіях інноваційного процесу.

Участь у цій мережі дозволить українським підприємствам отримати безкоштовний доступ до нових знань, комунікацій, технологій, що буде сприяти підвищенню їхньої конкурентоздатності та налагодженню ширшої міжнародної кооперації та партнерства.

 

В ході навчального візиту партнери проекту були прийняті у мерії міста Салоніки, яке прагне стати інноваційним технологічним центром країни і південного європейського регіону.

Учасники візиту відвідали та ознайомилися з діяльністю:

Індустріальної зони «Sindos»;

Логістичного кластеру порту м.Салонік (вільна зона);

Інноваційної зони - Technopolis High Technology ICT Park, до якого входить також бізнес-інкубатор;

Центру проведення досліджень при Університеті Арістотеля, найбільшого в Греції університету;

Центру досліджень і технологій «Hellas»; Центру міських і регіональних інноваційних досліджень «URENIO Research»;

Наукового центру і музею техніки.

 

На сьогодні в Греції налічується вісім великих технологічних парків.

Не зважаючи на брак коштів, університети і дослідницькі центри займаються пошуком інвесторів і партнерів для активізації інноваційної діяльності, активно розвивають науково-технічне співробітництво з іншими державами та інституціями.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна