У НаУКМА відбувся традиційний 21-й Ярмарок Кар’єри

 Вперше в Україні цей захід було проведено Центром кар’єри та працевлаштування студентів НаУКМА у 1996 році.

З того часу Ярмарок Кар’єри став традиційним не тільки для Могилянки, але і для інших навчальних закладів.

Цього року в Ярмарку взяли участь 19 компаній: 3М Україна, Danone, KPMG, L’OREAL Ukraine LLC, Nestlé, PricewaterhouseCoopers, Делойт, Ернст енд Янг, Інвестиційна група ІТТ, Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітид, Крафт Фудз Україна, САН ІнБев Україна, Санофі, СМК, Філіп Морріс Україна, Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери», Юридична фірма «Ілляшев та Партнери», Юридична фірма Sayenko Kharenko, Юридична фірма «Ulysses».

 

Студентам та випускникам, які відвідали Ярмарок, було запропоновано вакансії у сферах PR, HR, права, маркетингу, менеджменту, фінансів, логістики, комерції, консалтингу, інвестиційної діяльності, виробництва, тощо.

Окрім вакансій могилянцям були також представлені програми стажувань та навчальні програми професійного спрямування.

 

Організатори, учасники та студенти поділилися своїми враженнями про захід.

Ірина Картавцева, керівник Центру кар'єри та працевлаштування студентів та випускників НаУКМА

З 19 компаній, які взяли участь у цьогорічному Ярмарку Кар'єри, більшість компаній є постійними учасниками заходу. Ми цінуємо і те, що наші партнери залишаються з нами протягом багатьох років, і те, що кожного року до нас приєднуються нові компанії, які відзначають високий рівень випускників НаУКМА. Наші партнери – це соціально відповідальні компанії, які є роботодавцями з бездоганною репутацією. Студенти та випускники, працюючи в цих компаніях, отримують безцінний досвід роботи та мають перспективи кар’єрного зростання та самореалізації. Попит на спеціальності диктує сучасний ринок праці. Тому, відповідно, найбільше стажувань та вакансій було запропоновано студентам та випускникам факультетів економічних наук, інформатики та правничих наук. Стосовно, наприклад, природничих спеціальностей, ринок праці об’єктивно вужчий і попит, відповідно, менший. Але хто шукає – той знаходить. Так, компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна пропонувала на Ярмарку тимчасову роботу на посаді контролера якості протягом літніх канікул для студентів-біологів та хіміків. З цієї посади в компанії Кока-Кола починала і одна з наших випускниць, яка сьогодні обіймає посаду завідувача лабораторії цієї компанії.

Хоча студентів цього року було менше, ніж минулого, але ті, хто прийшли – це наша цільова аудиторія, яка активно шукає роботу і можливості кар’єрного зростання. Єдина незмінна спільна вимога для всіх кандидатів – професійні знання, вільне володіння англійською мовою та мотивованість.

 

Анна Сагайдак, бізнес-партнер, Sanofi

Я вперше представляю компанію Sanofi, але раніше вже брала участь в Ярмарку, представляючи інші компанії. Я випускниця Могилянки, у нашій компанії у різних департаментах працюють й інші могилянці, наприклад, у відділі маркетингових, клінічних досліджень. Могилянці зарекомендували себе, як дуже здібні працівники, вони швидко вчаться, отримують підвищення, роботу виконують ефективно. Ярмарок загалом був продуктивним, проте цього року кількість студентів була дещо меншою.

 

Марія Симак, аудитор, KPMG

Я вперше на Ярмарку, враження маю хороші, могилянці приємні. У нашій компанії працюють випускники НаУКМА, вони досягають хороших результатів, не сидять на місці, розвиваються, демонструють високий рівень знань. Під час Ярмарку студенти підходили до нас, цікавились різною інформацію, тож можна назвати ярмарок результативним.

 

Олександра Вороніна, студентка МП-2, ФГН, «Культорологія»

Мені було цікаво дізнатись вимоги провідних компаній на ринку, знайти вакансії, проте для мене, як для гуманітарія, на ярмарку лише 1-2 компанії можуть надати інформацію, яка б мене зацікавила.

 

Дар'я Тихонова, Ангеліна Прокопенко, ФЕН-2

Ми мали на меті підшукати цікаве стажування, дізнатись, які характеристики потрібні роботодавцям, як саме відбувається процес відбору у різні компанії. Шукали інформацію, задля того, щоб орієнтуватись у майбутньому пошуку стажувань і роботи. Ярмарок зацікавив.

 

Фото можна переглянути тут.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна