Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 49

Команда могилянських правників - Національний чемпіон Міжнародних судових дебатів

 

Команда Національного Університету «Києво-Могилянська академія», що стала Національним чемпіоном Міжнародних судових дебатів з права Світової Організації Торгівлі (ELSA Moot Court Competition on WTO Law (EMC²), успішно представила Україну на Регіональному Європейському раунді, який відбувався 25-30 березня у м. Порто (Португалія).

Завданням учасників Судових дебатів з права СОТ є вирішення практичної справи, яка висвітлює проблемні питання правового регулювання міжнародної торгівлі та презентація позицій двох країн-учасниць в симульованому засіданні в рамках провадження СОТ.

До складу команди входять Романчишина Юліанна (студентка ФПвН, 4 курс), Черненко Наталія (студентка ФПвН, 4 курс). Тренувала команду студентка Магістерської програми «Правознавство» Марія Мельник.


У Регіональному раунді взяли участь 14 команд з різних країн Європи. За загальними підсумками конкурсу, команда НаУКМА ввійшла в четвірку кращих команд Європейського регіону і вперше удостоїлась права представляти свій регіон на міжнародному рівні, який відбудеться у Женеві (Швейцарія) 30 квітня-5 травня 2013 року, де зустрінуться 16 найсильніших команд світу з європейського, азійсько-тихоокеанського та американського регіонів.

Змагання судили вісім експертів з права СОТ. Всі судді відзначили високий рівень підготовки та мотивації учасників команди НаУКМА.

Національний університет «Києво-Могилянська академія» та команда, що взяла участь у Міжнародних судових дебатах з права СОТ вдячні Міжнародній благодійній організації «Благодійний фонд Костянтина Кондакова» за надання фінансової допомоги для участі у змаганнях та юридичній компанії «Sayenko Kharenko» за надання організаційної підтримки.

Участь у Міжнародних судових дебатах з права СОТ допомагає студентам отримати теоретичні знання та здобути практичні навички з права СОТ та сприяє формуванню позитивного іміджу НаУКМА та України на міжнародному рівні.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна