Нові книги В`ячеслава Брюховецького

Це дослідження життя і творчості Віктора Петрова

 

Солідне академічне видання – тритомник «Віктор Петров. Розвідки» в 3-х томах, що його упорядкував В.С.Брюховецький, щойно побачило світ у видавництві «Темпора».

У тритомнику – зібранні наукових розвідок Віктора Петрова, представлена значна частина творчої спадщини видатного вченого в царинах літературознавства, фольклористики, етнографії, мовознавства, етнології, історіософії, філософії та релігієзнавства.

Умішено також більшу частину відомих його статей про творчість Григорія Сковороди, Пантелеймона Куліша, Тараса Шевченка. Праці Петрова, розпорошені в малоприступних періодичних виданнях, деякі приховані за дотепер не розгаданими псевдонімами, виявлені в багатьох архівах світу.

Видання відкриє світ людини складної, неоднозначно оцінюваної долі, видатного вченого, з ненастанним пошуком наукової істини, із заглибленням у таємниці тисячолітньої історії та осягненнями животрепетних проблем його сучасності.

 

Ще одна книжка В.Брюховецького «Віктор Петров: верхи долі – верхи і долі» - збірник, що склався в процесі роботи над тритомником.

До нього включені передмова, примітки до всіх томів, а також дві статті.

 

Вітаємо В’ячеслава Степановича з завершенням солідної наукової праці і бажаємо подальших творчих успіхів!

Всі книги вже є в Бібліотеці НаУКМА, запрошуємо до читання!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна