Міжнародна конференція «Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною: на шляху до глибокої інтеграції без набуття повного членства?»

22 квітня, КМЦ НаУКМА

Провідні українські та європейські експерти з України, Росії, Бельгії, Нідердандів, Німеччини, Грузії обговорять під час конференції такі питання:

• Здійснення наукового і експертного аналізу цілей і структури Угоди про асоціацію між ЄС та Україною;

• з'ясування правових наслідків секторального співробітництва в Угоді про асоціацію між ЄС та Україною;

• визначення викликів, які можуть постати перед Україною у зв'язку із виникненням (або встановленням) асоціативних відносин з ЄС;

• обговорення впливу Угоди про асоціацію між ЄС та Україною на країни Східного Партнерства і Росію.

 

Доцент Роман Петров, завідувач кафедри ім. Жана Моне з права ЄС та Центру ім. Жана Моне з європейських студій НаУКМА:

«Угода про асоціацію між ЄС і Україною є першим прикладом «нового покоління» зовнішніх угод про асоціацію з іншими країнами.

Особливою рисою цих угод є заснування всеосяжної зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень та поглиблене секторальне співробітництво сторін від конкуренції і взаємного визнання стандартів до співробітництва в галузі освіти і науки.

Асоціація передбачає повне зближення законодавства України з правом ЄС у всіх сферах співробітництва.

Однак, інтеграція сторін можлива тільки за умови визнання іншою країною (Україною) демократичних цінностей об’єднанної Європи та високого рівня захисту прав людини.

На мою думку, ЄС дуже зацікавлена в скорішому підписанні угоди про асоціацію з Україною з причини приєднання нашої країни до багатьох політик ЄС без отримання повного членства в ЄС.

Тому, скоріше всього, угода про асоціацію буде підписана цього року, якщо українська влада відверто не ускладнить відносини з ЄС, або відмовиться від євро інтеграційного курсу нашої держави».

Для участі в міжнародній конференції можна зареєструватися до 12 квітня 2013 року (включно), надіславши повідомлення на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (з позначкою теми листа: конференція Жана Моне 22 квітня).

Додаткову та поточну інформацію про конференцію можна отримати на веб-сторінці Центру ім. Жана Моне з європейських студій НаУКМА

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна