Випускник Могилянки Роман Мельник переміг у конкурсі веб-проектів SocialBoost

Повідомляє ВВС-Україна

 

Як сказано у повідомленні, переможцем другого хакатону SocialBoost: Open Data, мета якого полягала у розробці соціально-корисних веб-проектів, стала криміногенна карта України zloch.in.ua.

 

Хакатон (від англійських слів hack та marathon) – це формат IT-події, який передбачає програмування, проектування, дизайн та бізнес-планування на швидкість.

Як повідомляє офіційний сайт проекту SocialBoost: Open Data, у проекті zloch.in.ua візуалізовано дані Міністерства внутрішніх справ щодо правопорушень в усіх областях України у вигляді карти.

 

Автор ідеї,  випускник ФСНСТ  2012 року Києво-Могилянської Академії Роман Мельник каже, що його надихнув досвід Чикаго з кримінальної картографії. "Дані МВС подані складно і плоско. В них довго, нудно, марудно і незручно розбиратися… крім того, до них ще треба дістатись :)", - пояснюється мета проекту на його сайті zloch.in.ua.

Переможець хакатону отримав приз три тисячі доларів.

Друге місце посіла інтерактивна схема міського транспорту Києва CityTransport.com.ua, а третє – EduMeter – відкритий рейтинг шкіл на базі зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Цьогорічний хакатон був другим в історії України і складався з двох етапів: дистанційного відбору ідей та дводенного хакатону, під час якого IT-спеціалісти мали можливість перетворити свої задумки та ідеї в інтернет-проекти.

У рамках першого етапу було відібрано п’ять ідей. Одна з ідей визначилась за результатами інтернет-голосування, інші — за результатами голосування журі конкурсу.

Для України, хакатон — доволі новий і майже невідомий формат заходу. Водночас проведення хакатонів у європейських країнах та США є популярним явищем.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна