У Могилянці відкрилася виставка “Простір мистецької свободи”

Її презентувала 18 квітня Благодійна фундація «Відкриті серця України» за підтримки КМДА

 

«Іnstalazzia: вуличні галереї» - це унікальний та інноваційний для України мистецький проект мобільної арт-галереї у вигляді сучасної прозорої конструкції, обладнаної сонячними батареями.

У стінах НаУКМА мобільна галерея буде розміщена до 25 квітня.

 

На відкритті виставки були присутні президент НаУКМА Сергій Квіт, менеджер відділу залучення коштів НаУКМА Ірина Скоропад, голова правління БФ “Відкриті серця України” Олег Малкін, виконавчий директор БФ “Відкриті серця України” Євген Полтенко, прес-секретар Департаменту міського благоустрою КМДА Владислав Шелоков, керівник проектів БФ «Відкриті серця України», випускник НаУКМА 2003 року Андрій Прохоров.

 

Євген Полтенко, виконавчий директор БФ “Відкриті серця України”, звернув увагу на те, що за даними соціологічних досліджень дуже мала частина мешканців міст зараз відвідує музеї та галереї, а українським митцям дуже важко знайти шлях до свого глядача.

Проект «Іnstalazzia: вуличні галереї» покликаний допомогти мешканцям міст познайомитися з творами сучасного мистецтва, а українським художникам – продемонструвати свої твори. Говорячи про переваги мобільної арт-галереї, пан Плотенко зазначив: “Це повністю технічно автономна конструкція, в якій можна демонструвати твори образотворчого мистецтва за будь-якої погоди і в будь-який час доби. Автономність галереї забезпечується використанням відновлюваної сонячної енергії. Вона може розміщатися у парках, скверах будь-якого міста. Сподіваємося, що вже найближчим часом ці галереї будуть розміщені у столичних парках і скверах, де наші митці будуть мати можливість безкоштовно експонувати свої твори, а громадяни – знайомитися з ними, оцінювати і духовно збагачуватися”.

 

Ірина Скоропад, менеджер відділу залучення коштів НаУКМА, розповіла, чому Могилянка стала партнером проекту: “Ця мистецька галерея дуже органічно розташувалася у НаУКМА, тому що інновації, креативність та творчість – це складові освітньої концепції нашого університету. Могилянка з моменту відродження і дотепер залишається освітнім і культурним центром, простором свободи, де кожен може себе проявити і реалізувати хорошу ідею. Свобода – одна з наших головних цінностей, а тому виставка «Простір мистецької свободи» дуже близька нам по духу, бо ми так само мобільні, відкриті і вільні у своїх проявах. Ми бажаємо цьому мистецькому проекту хорошого старту і подальшого розвитку, щоб за його допомогою якомога більше митців змогли презентувати свої твори, а глядачі – познайомитись з сучасним мистецтвом».

 

Андрій Прохоров, керівник проектів БФ «Відкриті серця України», випускник НаУКМА 2003 р. поділився своїми думками щодо проекту: “Мені дуже приємно, що першу виставку проекту «Іnstalazzia: вуличні галереї» відкрито саме в Києво-Могилянській академії, де я навчався. Тут панує дух активності, ініціативності та свободи, тут завджи народжувалося і реалізовувалося дуже багато хороших ідей. Проект мобільної галереї “Простір мистецької свободи” корелює з інноваційністю Могилянки, що вирізняє її серед інших навчальних закладів України.

БФ “Відкриті серця України” створює іноваційні проекти у сфері спорту, освіти, здоров’я, які стають суспільно корисними. Наприклад, у багатьох містах України ми створюємо “Осередки здорового довкілля” – спортивні комплекси з чотирьох компонентів: майданчика для занять вуличним фітнесом, модуля для рухливих ігрових видів спорту, дитячого майданчика і місця для змістовного дозвілля за книгою чи філіжанкою кави. Таким чином осередки здорового довкілля розраховані на різні вікові групи – дітей, підлітків, дорослих, людей похилого віку.

Ідея проекту мобільної арт-галереї полягає в тому, щоб долучити якомога більше людей до мистецтва, популяризувати роботи наших митців. Наш проект не обмежений у часі, ми плануємо розширювати його і популяризувати, розміщуючи мобільні галереї у різних містах”.

 

Благодійна фундація «Відкриті серця України» - це об`єднання небайдужих людей доброї волі та безкорисливих прагнень.

З 2009 року стратегічні напрямки діяльності Фундації:

сприяння розвитку медицини в Україні шляхом поліпшення матеріально-технічного забезпечення медичних закладів;

допомога категоріям населення, які знаходяться у групі ризику;

реалізація освітніх і культурних програм;

підтримка обдарованої молоді;

створення умов для змістовного дозвілля дітей та молоді.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна