У НаУКМА відбулася лекція всесвітньо відомого фізика Мічіо Каку

На початку лекції професор Каку звернув увагу на величезне значення науки у житті людей.

Він наголосив, що всі багатства людей приходять з науки, і саме значні наукові відкриття завжди ставали поштовхом до стрімкого розвитку людства. На переконання відомого вченого, у майбутньому наукові дослідження будуть зосереджені на біотехнологіях, нанотехнологіях та штучному інтелекті.

Професор Каку вважає, що наше повсякденне життя незабаром буде повністю оцифроване, а після 2020 року слово «комп’ютер» зникне з обігу, тому що коп’ютери будуть «всюди і ніде». Комп’ютерні чіпи коштуватимуть копійки, і люди зберігатимуть всю інформацію на них. Замість грошей будуть використовуватися цифрові одиниці «біти».

 

Професор Каку також пророкує велике майбутнє технології, покладеній в основу Google Glass. За допомогою цієї технології люди зможуть мати доступ до будь-якої інформації, маючи так звану «підсилену реальність». На думку професора, вже за 8 років з’являться автомобілі, які не потребуватимуть водія. За допомогою систем навігації ними керуватимуть роботи. На думку вченого, невдовзі ми перестанемо звертатися по допомогу до лікарів – замість них працюватиме «робо-док» – штучний інтелект. З’являться технології, які дозволятимуть швидко вирощувати будь-які органи людського тіла для трансплантацій.

 

На закінчення лекції професор закликав присутніх: «Не боріться з майбутнім, скористайтеся з нього, це ваші можливості. Ви можете створити індустрію майбутнього. Майбутнє нагадує потяг і молодь хоче керувати цим потягом, бо бачить в цьому великі можливості. Майбутнє – за молоддю». 

 

Фоторепортаж про лекцію можна переглянути тут.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна