Горизонт 2020

Загальна інформація

Горизонт 2020 – спеціалізована програма ЄС з досліджень та інновацій в різних галузях з бюджетом понад 70 млрд.євро. Програма запроваджена з метою зміцнення позиції Європи, як передового актора в науці глобального виміру, також діяльність програми сприяє економічному зростанню та соціальній стабільності регіону.

 

Горизонт 2020 – є Восьмою Рамковою програмою з досліджень та технологічного розвитку і об’єднує в собі Рамкову програму з досліджень та інноваційного розвитку, Рамкову програму з конкурентоспроможності та інновацій та Європейський Інститут інновацій та технологій.

 

Угода між Україною та ЄС про асоційовану участь України у програмі ЄС з досліджень та інновацій Горизонт 2020 дозволяє Україні вийти на новий рівень партнерства з ЄС у сфері науки та розвитку інновацій. Українські науково-дослідні інститути спільно зможуть діяти на одній платформі з європейськими установами, розробляючи спільні наукові дослідження на однакових правах членів Європейського наукового простору.

 

Програма Горизонт 2020 створює єдиний ринок праці у галузі наукових досліджень і інновацій для науковців країн-членів Європейського Союзу та асоційованих країн. В результаті Україна зможе інтегрувати вітчизняний сектор наукових досліджень в єдиний Європейський дослідницький простір. Асоційований статус України у Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій Горизонт 2020 сприятиме розвитку інноваційної наукової складової України, адаптації дослідницької діяльності до глобальних викликів з урахуванням європейських особливостей.

 

Горизонт 2020 складається з трьохкомпонентої структури: 1) передова наука; 2) індустріальне лідерство; 3)суспільні виклики.

 

Передова наука

Підтримка Європейською Дослідницькою Радою та Фондом новітніх технологій діяльності найкращих науковців та їх ідей, надання їм доступу до сучасної дослідницької інфраструктури. Забезпечення навчання та професійного зростання через Програму Марії Склодовської-Кюрі.

 

Індустріальне лідерство

Напрямок спрямований на підтримку наукових досліджень новітніх промислових технологій (нано-технології, розробка нових матеріалів та технологічних процесів, біотехнолгії, космічні технології) за допомогою ІКТ. Програма надає доступ до ризикового фінансування з широким залученням інвестицій від бізнесу.

 

Суспільні виклики

Даний напрямок має на меті вирішувати завдання стратегії Європа 2020 та відповідати на виклики, що виникають перед громадянами Європи та інших країн світу. Фінансування зосереджене на таких напрямках:

  • охорона здоров’я, демографічні зміни та добробут;
  • продовольча безпека, стале сільське, лісове та водне господарство, дослідження води та біоекономіка;
  • безпечна, чиста та ефективна енергетика;
  • раціональний, «зелений» та інтегрований транспорт;
  • навколишнє середовище, клімат, ефективне використання ресурсів та сировини;
  • Європа у світі, що змінюється –інклюзивні, інноваційні та розумні суспільства;
  • безпечні суспільства

 

Переглянути буклет

Контакти

Керівник НКП в НаУКМА

доц., канд. хім. наук Кострова Людмила Іванівна

Телефон: 463-58-66
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Криворучко Людмила Дмитрівна

канд. філос. наук, директор Докторської школи НаУКМА

Телефон: 425-65-80

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Ткачук Надія Володимирівна

Телефон: 463-69-74
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Константинівська Анастасія Костянтинівна

Телефон: 463-69-74 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Адреса НКП в НаУКМА:

м. Київ, вул. Волоська 8/5, корпус 5, кімната 307-308, 310

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна