В'ячеслав Брюховецький отримав відзнаку Президента України

 

В.Брюховецький, почесний президент НаУКМА, нагороджений відзнакою Президента України – ювілейною медаллю "25 років незалежності України".

 

Відповідний Указ Петро Порошенко підписав напередодні святкування ювілею незалежності.

Цією нагородою відзначені "значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу".

 

В'ячеслав Степанович Брюховецький - автор ідеї відродження КМА, її перший ректор-організатор, один із засновників Народного Руху, відомий літературознавець і громадський діяч. Символ і гордість Могилянки.

 

В одному з нещодавніх інтерв'ю В'ячеслав Степанович говорив: "...Фактом є те, що Могилянка здійснилась. Вона безперечно не є такою, якою я її колись замислював. Цей план багато в чому змінювався, об’єктивно і суб’єктивно, через наші наміри і через вимоги життя. Дитина теж ніколи не виростає точно такою, якою бачать її батьки. Могилянка буде розвиватися, до нас будуть приходити молоді люди, можливо, по-іншому дивитися на деякі речі. Ще на початку розвитку Академії в неї був закладений дуже потужний фундамент. Тож я переконаний, що і майбутнє її чекає прекрасне. Безумовно будуть і негативи, але вони не будуть визначальними. Академія повинна залишатися форпостом українського, але при цьому бути відкритою для світу. Ми повинні остерігатися «освіти із зашореними очима».

Немає гіршого, ніж боротьба за ідеали заради самих лише ідеалів. Розвитку не буде без визнання помилок. Одним із моїх девізів юності була фраза: «Розвиток неможливий там, де страх перед наслідками сильніший від любові до істини».

У пошуках істини ми не мусимо бути самозакоханими. За певними критеріями ми ще не найкращий університет в Україні, а тим паче у світі. Проте точно: ми – найцікавіші. У нас величезний потенціал, який потрібно розвинути у продуктивному руслі. І тоді точно все вдасться!"

 

Многая та благая літа Вам, пане почесний президенте!

Могилянка пишається Вами!

 

Повністю текст указу можна прочитати за посиланням

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна