Факультет природничих наук НаУКМА святкує своє 25-річчя!

Факультет природничих наук Могилянки був створений 1992 року. Сьогодні він має п’ять випускових кафедр: кафедра біології, хімії, екології, фізико-математичних наук та лабораторної діагностики біологічних систем. Наразі факультет є стратегічним проектом Академії, тому отримує найбільше уваги з боку університету. Факультет розвиває конкурентоспроможні дослідження, цікаві українському бізнесу.

 

Кафедра біології НаУКМА є лідером України з вивчення хромосомної інженерії пшениці. Злаки – базовий харчовий ресурс північної півкулі. Біологи Могилянки досліджують їх стійкість до грибних патогенів, генетику рослин, мінливість рослинних геномів. Результати досліджень здатні підвисити продуктивність відповідного господарчого сегменту. Це робить могилянця-біолога привабливим для бізнесу.

 

Кафедра лабораторної діагностики біологічних систем НаУКМА проводить медико-біологічні дослідження. Серед іншого, кафедра вивчає стовбурові клітини. Такі клітини можуть відтворювати майже всі види тканин організму, що дає змогу лікувати різнотипні хвороби. Студенти кафедри працюють над розробленням ранньої діагностики онкогематологічних захворювань й отриманням нових протипухлинних лікарських засобів.

 

Першу в Україні маґістерську програму за спеціальністю “Мембранні та сорбційні процеси і технології” відкрила кафедра хімії НаУКМА 2004 року. Її випускники вивчають технології водоочищення. Випускники працюють у водній промисловості – це 400 млрд. доларів світової промисловості, третя після електроенергії та нафти.

 

Кафедра фізико-математичних наук досліджує теоретичну та математичну фізики, експериментальну фізику твердого тіла та фізику конденсованого стану. Студенти вивчають теоретичну атомну фізику, нелінійну та квантову оптики, теорію інтегрованих систем та нелінійних рівнянь математичної фізики тощо. Випускники кафедри стажуються в закордонних навчальних закладах та наукових установах (зокрема, Лабораторія Deutsches Elektronen-Synchrotron — м. Гамбург, Німеччина), а також вступають до аспірантури в наукових установах України та за кордоном (Детальніше – у профілях випускників).

 

Студенти кафедри екології НаУКМА досліджують екосистеми, біологічне та геологічне різноманіття. Могилянці-екологи отримують знання з екологічного управління і права, екологічної освіти та біоетики. Студенти кафедри подають аплікації на навчальні програми за кордоном, виборюють ґранти на навчання та здобувають освіту в університетах США за рахунок фінансування програм Маскі та Фулбрайта.

 

80% випускників факультету працюють за фахом, що говорить про вартість їхніх знань на українському та закордонному ринках. Бакалаврські, магістерські та PhD програми ви можете знайти за посиланням.

 

Вітаємо природничників і зичимо їм розвитку!

 

Дякуємо Мережі магазинів Moyo.ua за підтримку ювілейного заходу факультету.

 

Запрошуємо вас на святкування Дня факультету природничих наук, що відбудеться 2 червня o 18:00 у Культурно-мистецькому центрі НаУКМА!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна