Відійшов у вічність Блаженнійший Любомир Гузар

Вчора, 31 травня, на 85 році життя помер патріарх Любомир Гузар -  єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал Католицької церкви, предстоятель Української греко-католицької церкви, один з найбільших моральних авторитетів сучасної України, людина, яку безмежно поважала і любила Могилянка.

Він прожив нелегке життя, зберігши безмежну доброту і довіру до людей. Його слухали беззастережно  і з пошаною. Він умів говорити про складні речі з гумором і надихаючою легкістю. Він був справжнім патріотом, навколо слів і дій якого об’єднувались українці.
 
Ми мали за велику честь приймати Блаженнійшого Любомира Гузара у стінах Могилянки багато разів – у якості предстоятеля Української греко-Католицької Церкви, одного із засновників «Ініціативи 1 Грудня»  чи просто як Людину з величезним життєвим досвідом http://www.ukma.edu.ua/index.php/news/3005-liubomyr-huzar-my-povynni-staratysia-buduvaty-dobryi-svit


Цього дня, разом з усім  народом України, могилянці відчувають сум і скорботу за справжнім Пастирем, совістю нашого народу і одним з найчесніших його представників.
 
Світла і вічна память!
 
Прощання з Блаженнійшим відбудеться у Львові та Києві:
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна